Ploieşti: Rechizite şcolare pentru toate buzunarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Rechizite şcolare pentru toate buzunarele
Ploieşti: Rechizite şcolare pentru toate buzunarele

A început goana după rechizite, uniforme si manuale şcolare. Cele mai ieftine locaţii de unde ploieştenii pot cumpăra astfel de produse sunt tarabele de lângă Parcul Nichita Stănescu, magazinele din “Piaţa Săracilor” şi Oborul.

Cei mai grijulii sunt părinţii ai căror copii vor intra la grădiniţă şi în clasa I. Aceştia au primit din timp de la unităţile de învăţământ şcolare şi preşcolare liste cu tot ce le trebuie pentru un an de zile.

Şi, ca să nu se aglomereze pe ultima sută de metri, mulţi dintre ei au hotărât să meargă de pe acum să viziteze magazinele care comercializează rechizite şi uniforme la preţuri convenabile.

Un astfel de loc sunt tarabele situate lângă Parcul Nichita Stănescu, care au început să facă aprovizionarea cu toate cele necesare unui elev şi unui copil de grădiniţă.

Ghiozdane viu colorate au fost atârnate deasupra meselor cu produse spre vânzare pentru a atrage ochiul cumpărătorului. Acestea pot fi achiziţionate cu preţuri cuprinse între 50 şi 60 de lei bucata- pentru clasele primare, gimnaziale şi pentru liceu, şi cu 20-35 de lei - pentru grădiniţă.

Şi penarele au diferenţe mari la preţul de achiziţionare. Cele complet echipate (cu pixuri, cariocă, creioane colorate, rigle, gumă de şters, ascuţitoare şi foarfecă) costă aproximativ 30 de lei, iar cele simple, fără accesorii, 10- 20 de lei. Caietele şcolare au preţuri cuprinse între 5 şi 7 lei, la fel şi cele studenţeşti.

Minimum 200 de lei de copil
“Mi-au dat o listă de la şcoală. Copilul meu o să intre în clasa I şi cred că o să dau peste 200 de lei numai pe rechizite şi manuale. Uniforma o vom face la şcoală, dar şi aceea va costa peste 150 de lei. Ne interesăm din timp ca să nu stăm atunci să ne agităm, înainte de a începe şcoala” a spus Mădălina Răduţă, mama unui băieţel de şase ani.

Pentru uniforme şi încălţăminte ieftine, ploieştenii pot merge cu încredere la magazinele din “Piaţa Săracilor”, iar în weekend – la tarabele din Obor. Acolo pot găsi astfel de produse cu până la 50% mai ieftine decât în magazinele din centrul municipiului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite