Rafinăria “Steaua Română” vrea să dea Primăriei Câmpina batalele din proprietate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un batal al rafinăriei. Foto campinaph.ro
Un batal al rafinăriei. Foto campinaph.ro

Conducerea Rafinăriei "Steaua Română" a trimis Primăriei şi Consiliului Local Câmpina o scrisoare prin care solicită un punct de vedere asupra posibilităţii preluării, de către administraţia locală, a 15 din cele 16 batale pe care le deţine societatea.

Este vorba despre cinci batale de gudroane acide în zona Turnătoriei (Ecaterina Teodoroiu) şi alte 10 batale în zona Bucea (strada Petrolistului), în total o suprafaţă de aproximativ 90.000 mp. Rafinăriei i-ar mai rămâne un singur batal - Lacul Peştelui, informează campinaph.ro.

Situaţia este mai complicată decât pare la prima vedere. Oferind administraţiei locale aceste batale, conducerea Rafinăriei "Steaua Română" recunoaşte, practic, că nu poate rezolva problema dezafectării şi ecologizării zonelor respective. Societatea are termen până în 2015 să rezolve această problemă, dar termenul nu va putea fi respectat niciodată.

Pe de altă parte, din studiile efectuate, a rezultat că dezafectarea batalelor Rafinăriei ar costa nu mai puţin de 100 milioane de euro, o sumă uriaşă, pe care societatea n-o are.

În scrisoarea trimisă administraţiei locale, conducerea Rafinăriei îşi exprimă disponibilitatea să sprijine Primăria la realizarea proiectului de accesare a unor fonduri europene pentru batale. Administraţia locală ar urma să preia batalele şi să obţină fonduri europene pentru dezafectare şi ecologizare. Iar ulterior, terenurile respective să rămână în proprietatea Consiliului Local Câmpina.

Consiliul Local Câmpina va discuta despre acest subiect în şedinţa din 30 august, mai scrie sursa citată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite