Radare suplimentare pe DN1, pe Valea Prahovei. Vedeţi AICI şi alte recomandări pentru circulaţia pe timp de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea frumoasă şi călduroasă din acest weekend, care va scoate turiştii din casă, înseamnă, pentru Poliţia Rutieră, efective sporite şi radare suplimentare pe drumurile naţionale şi cele judeţene.

Iată şi alte recomandări:

În situaţia în care tronsoanele Bucureşti - Ploieşti şi Ploieşti - Braşov ale DN1 se vor aglomera, cei care doresc să ajungă la Braşov pot utiliza ruta alternativă: DN 1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Braşov.

În staţiunile montane prahovene se poate ajunge şi pe varianta DN 7 Bucureşti - Bâldana - DN 71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia.

Întrucât se aşteaptă creşterea semnificativă a numărului de autovehicule pe aceste tronsoane recomandăm conducătorilor auto să-şi aleagă din timp alte rute.

Având în vedere temperaturile foarte ridicate de astăzi, atenţionăm în privinţa pericolelor pe care conducerea autovehiculelor pe distanţe mari le prezintă pentru circulaţia rutieră. Foarte uşor se pot instala oboseala şi aţipirea la volan. De aceea, la primele semne de oboseală, conducătorii auto trebuie să oprească în locuri sigure şi să se odihnească.

De asemenea, recomandăm mărirea distanţei în mers între vehicule, folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, şi atenţie sporită la efectuarea depăşirilor. Îi sfătuim, totodată, pe cei care încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza. Precizăm că aceasta este o obligaţie legală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite