REPLICĂ. Principalul producător de apă din Prahova explică de ce sunt probleme cu apa în cartierul Mitică Apostol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce „Adevarul de Seară" a semnalat problema locuitorilor cartierului ploieştean Mitică Apostol, care rămân frecvent fără apă, din cauza defecţiunilor apărute la conducta de alimentare, dar şi faptul că există persoane care s-au îmbogăţit de pe urma acestei probleme, conducerea societăţii „Exploatare Sistem Zonal Prahova" s-a simţit datoare să facă unele precizări pe marginea acestui subiect. 

Cel mai mare producător de apă potabilă din judeţul Prahova le explică ploieştenilor că „staţiile de tratare lucrează la standarde europene putând concura cu succes cu orice altă staţie similară din Europa", dar „conductele de transport au o vechime de peste 40 de ani şi se întind pe o lungime de peste 160 de kilometri creând mari probleme în asigurarea continuităţii în alimentarea cu apă potabilă".

De asemenea, reprezentanţii „Exploatare Sistem Zonal Prahova" susţin, în dreptul la replică trimis pe adresa redacţiei, că au trecut printr-un adevărat coşmar încercând să le redea locuitorilor din Mitică Apostol, dar şi agenţilor economici, apa cea de toate zilele: „un câmp negru şi umed de la zăpada abia topită, inundat de apa izvorâtă dintr-o conductă cu diametrul de 1000 de mm (...) şi unde se impunea a se interveni cu utilaje grele buldoexcavator, macara, autobasculant etc".

Totodată, conducerea producătorului de apă potabilă  recunoaşte faptul că „pentru evitarea conflictelor cu administratorul terenurilor s-a acceptat plata despăgubirilor" în valoare de... 20.000 de lei.

Numai că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Din nefericire, avariile la conducta de alimentare cu apă din Mitică Apostol  au fost tot mai frecvente în ultimii doi ani spre disperarea locuitorilor din zonă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite