RATP Ploieşti va scoate bani din cursele la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 octombrie, autobuzele regiei vor ajunge la Bucov şi Blejoi,  preţul unei călătorii în afara municipiului pornind de la 1,8, în timp ce abonamentele costă cel puţin 60 de lei.

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti va da „lovitura" cu două curse pe care le va efectua în mediul rural, în Bucov şi Blejoi.

De la 1 octombrie, locuitorii celor două comune vor putea ajunge la Ploieşti cu autobuzele RATP, fiind estimat pe cele două trasee aproximativ 70.000 de călători, lunar.

„Acest traseu poate fi folosit nu numai de elevii din comună, care sunt aproximativ 400, ci şi de ceilalţi locuitori. Am renunţat la contractul cu vechiul transportator, deoacere acesta avea capăt de linie Bariera Bucov, iar călătorii doreau o staţie şi în centru", explică primarul comunei Bucov, Ion Savu.

 

Fără deconturi

Autobuzele RATP vor trasporta călătorii din centrul municipiului şi până în centrul comunei Bucov, adică în satul Pleaşa.

O clătorie până la Bucov costă doi lei, în timp ce preţul unui abonament este de 60 de lei, până la intrarea în comună, şi de 80 de lei până în satul Pleaşa.

Un bilet Ploieşti-Blejoi costă 1,8 lei, iar abonamentul are preţul de 72 de lei.

„Nu s-a luat o hotărâre de consiliu local pentru decontarea abonamentelor elevilor de către primărie, dar cred că acest nu va fi posibil, pe fondul actualei crize. Regia, însă, va avea posibilitatea de a-şi vinde serviciile şi la noi", mai spune primarul Ion Savu.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite