Ploieşti: Staţiile RATP vor fi acoperite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Staţiile RATP vor fi acoperite
Ploieşti: Staţiile RATP vor fi acoperite

Montarea celor 60 de copertine va începe în aproximativ zece zile cu refugiile din zona centrală şi apoi cu cele din cartiere, criteriul de alegere a acestora fiind numărul de călători.

În şedinţa extraordinară de la sfârşitul acestei săptămâni, consilierii locali au aprobat confecţionarea a 60 de copertine pentru refugiile de călători. Lucrările pentru confecţionarea copertinelor vor fi executate la tariful maxim de 1.780/bucată de către Regia  Autonomă  de  Transport  Public  Ploieşti, în regie proprie. Suma aprobată pentru realizarea copertinelor este de 106.800 lei.

Copertinele recepţionate în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti vor fi transmise în administrarea Regiei  Autonome  de  Transport  Public. Această investiţie se impune ca urmare a  solicitărilor ploieştenilor care sunt nemulţumiţi că trebuie să aştepte mijloacele de transport sub cerul liber, fie că este soare, ploaie sau ninsoare.

Vor fi acoperite 35-40% din totalul refugiilor
Confecţionarea copertinelor va începe de săptămâna viitoare, iar reprezentanţii Regiei estimează că montarea acestora va demara în aproximativ zece zile. „Pentru că nu va mai trebui să facem licitaţie dat fiind că lucrările vor fi realizate în regie proprie sperăm ca peste 10 zile să începem montarea copertinelor. Vom merge din zona centrală înspre cartiere şi ne dorim ca, până la sfârşitul anului, să finalizăm această acţiune”, ne-a declarat Ion Micu, directorul tehnic al RATP.

Cele 60 de refugii care vor fi acoperite reprezintă circa 35-40% din totalul staţiilor RATP care ar trebui amenajate. Ion Micu a mai precizat că, în limita fondurilor disponibile, proiectul va continua şi anul viitor. Ploieştenii privesc cu ochi buni iniţiativa RATP şi spun că în felul acesta vor avea condiţii decente de aşteptare a mijloacelor de transport.

„Mă bucur să aud că se mai gândeşte şi la noi cineva. Sper ca acest proiect să se şi concretizeze şi să vedem cât de curând staţiile amenajate. Poate o să se meargă şi în cartiere, nu doar în zona centrală ca până acum”, ne-a spus Cristina Ene.

Amenajare staţii
Acum doi ani, prin programul Civitas, au fost modernizate zece staţii de autobuz aflate pe axa nord-sud a orasului, mai precis pe traseul autobuzului 30. În total, municipiul are pese 200 de staţii. În ceea ce priveste refugiile pentru tramvaie - în număr de aproximativ 30 - din anul 2010 este obligatoriu ca acestea să înceapă să fie amenajate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite