Ploieşti: Preţul biletelor şi abonamentelor RATP rămâne acelaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Preţul biletelor şi abonamentelor RATP rămâne acelaşi
Ploieşti: Preţul biletelor şi abonamentelor RATP rămâne acelaşi

Până la sfârşitul lunii septembrie, la Regia Autonomă de Transport Public se va efectua un audit, în urma căruia se va lua o decizie privind oportunitatea majorării tarifelor.

Ploieştenii vor plăti acelaşi preţ pentru un bilet RATP după ce propunerea de modificare a preţurilor practicate de Regia Autonomă de Transport Public a fost scoasă de pe ordinea de zi a Consiliului Local. Consilierii au decis de comun acord amânarea scumpirii preţului biletelor şi abonamentelor, cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie.

Raport de audit la Regie
Acesta este şi termenul până la care va fi întocmit un raport de către comisia de audit care va demara un control la Regie în perioada următoare, după cum a anunţat primarul municipiului Andrei Volosevici. Unul dintre motivele luării acestei decizii a fost apariţia în presă a unor informaţii potrivit cărora directorul Regiei, Radu Popescu ar fi încasat, în luna iulie, o primă de peste 5.500 de euro.

“Acei bani au fost aprobaţi de către Consiliul de Administraţie din care fac parte reprezentanţi ai fiecărui partid politic. În urma raportului făcut de audit trebuie să luăm o măsură clară la RATP fie să scoatem autobuzele în afara oraşului, fie să găsim o altă soluţie”, a declarat primarul municipiului.

Preţul unui bilet urma să fie 1.5 lei
Conform proiectului de hotărâre amânat de consilieri, preţul unui bilet urma să se majoreze de la 1,2 la 1,5 lei, iar cel al unui abonament pe o singură linie de la 30 la 50 de lei.

Scumpirea era motivată de faptul că prin  încasarea  tarifului actual nu  se  acoperă  cheltuielile  curente  de  întreţinere  şi  exploatare  aferente  transportului  public  în  comun, considerându-se oportună ajustarea tarifelor existente cu indicele de inflaţie.

Rectificare buget
Aleşii locali au aprobat, în schimb, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Regiei. Astfel, pentru asigurarea  protecţiei sociale  anumitor categorii defavorizate de persoane, bugetul s-a rectificat în plus cu 5.000 mii lei, iar pentru transportul persoanelor cu handicap cu 1.300 mii lei.

Directorul Radu Popescu a declarat că există 48.000 de pensionari care primesc legitimaţie gratuită de transport, iar în fiecare lună această cifră este actualizată pe baza datelor primite de la Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite