Angajaţii de la o televiziunea şi un ziar din Ploieşti au primit rezilieri de contracte în loc de salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telegraful şi Alpha se află în patrimoniul Petromservice preluat de Cosmin Guşă
Telegraful şi Alpha se află în patrimoniul Petromservice preluat de Cosmin Guşă

Angajaţii trustului de presă compus din Alpha TV Ploieşti şi Telegraful de Prahova au băgat noua conducere în şedinţă, vineri, după ce s-au acumulat cinci luni de salarii neplătite. Oamenii au mai aflat că le-au fost reziliate contractele de drepturi de autor

Pe 20 aprilie, zi de salariu în interiorul trustului, oamenii au primit, în loc de bani, vestea că le-au fost reziliate o serie de contracte. Angajaţii de la cele două instituţii de presă, aflate printre cele mai prestigioase din judeţ, au declanşat un protest spontan, scrie Observatorul Prahovean.

Concret, potrivit unor surse din interior, problemele pleacă de la întârzierile salariale, până acum acumulându-se o restanţă de cinci luni. Problema este că, odată cu schimbarea patronatului, angajaţii nu ştiu dacă vor mai vedea banii din urmă. Ei au aflat vineri, pe 20 aprilie, conform informaţiilor neoficiale, că le-au fost reziliate contractele de drepturi de autor, începând cu 1 martie. Acestea fuseseră încheiate cu o firmă aparţinând fostei conduceri, care a fost înlăturată odată cu preluarea celor două entităţi media de către Cosmin Guşă.

Angajaţii au solicitat lămuriri din partea noii conduceri, promisiunea primită fiind că, luni, vor avea un răspuns concret. Pentru mulţi dintre angajaţi, drepturile de autor reprezintă mai mult de 50% din veniturile lunare.

Instabilitatea de la Telegraful şi Alpha pleacă de la schimbarea patronatului. Acum câteva luni, Cosmin Guşă, în parteneriat cu un alt om de afaceri, a preluat compania Petromservice, care controlează şi cele două instituţii de presă din Ploieşti. Recent, noua structură a îndepărtat fosta conducere şi şi-a adus propriii oameni, lucru care a determinat un val de plecări din trustul ploieştean. În momentul schimbării de acţionariat, firmele aveau deja datorii către angajaţi. La nivel declarativ, noua conducere s-a angajat să le achite oamenilor şi salariile din urmă, însă, concret, angajaţii nu au văzut mare lucru în ultimele săptămâni.

„Nu a fost nicio grevă. Colegii mei au vrut să ştie ce se întâmplă cu veniturile lor după ce o asociaţie cu care nu am nicio legătură i-a notificat că acele contracte pe care le aveau pe drepturi de autor încetează. Am stat de vorbă cu ei şi le-am promis că luni le vom spune exact ce vom face în continuare. Eu am venit să fac treabă la acest trust şi voi face tot ce îmi stă în putinţă să aducem plata salariilor la zi", a spus, pentru Observatorul, Bogdan J. Enache, directorul trustului de presă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite