Profesorii protestează la Ploieşti şi strâng semnături pentru greva generală FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 50 de profesori din Prahova au protestat, marţi, între orele 13.00 şi 15.00, în faţa Prefecturii. Dascălii au cerut plecarea lui Funeriu, fiind la fel de neiertători şi faţă de şeful statului. Următorul pas va fi greva generală.

Profesorii din Ploieşti şi localităţile învecinate au ieşit în stradă, marţi, pentru a se plânge de condiţiile de lucru din sistem şi modul în care sunt trataţi de guvernanţi. Deşi numărul protestatarilor a fost unul redus, în jur de 50 de oameni, sindicaliştii au anunţat că următoarele mişcări vor avea o amploare mult mai mare. Deja 4.200 de cadre didactice au semnat, în Prahova, pentru demararea grevei generale, a anunţat marţi liderul de sindicat Gheorghe Giurumescu.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie

„Am venit aici fiindcă nu se mai poate trăi. În fiecare zi pleacă angajaţi din sistemul de învăţământ. Nu mai putem! Au plecat peste 500 de profesori, care au observat că în alte sectoare sunt salarii mult mai mari. Majoritatea erau debutanţi sau în primii ani de lucru. Suntem convinşi că plecarea lui Boc nu va schimba nimic. De aceea, cerem demisia şefului ţării. Strângem semnături şi ne vom întâlni pe 15 februarie, la nivel de federaţie, pentru a stabili când pornim greva generală. Avem 4.200 de semnături din 7.300 de membri“, a declarat Gheorghe Giurumescu, liderul Sindicatului „Şcoala Prahovei“, afiliat la FSLI.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite