Profesor din cadrul Universităţii Ploieşti, suspectat că a deturnat taxele de şcolarizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPG Ploiești stă pe un butoi cu pulbere
UPG Ploiești stă pe un butoi cu pulbere

Un profesor din cadrul Universităţii de Petrol-Gaze din Ploieşti este suspectat că a deturnat o parte din taxele de şcolarizare, cerând studenţilor să vireze banii în conturile firmelor sale. Conducerea Universităţii ploieştene a depus plângere penală în acest sens.

Un profesor de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Petrol-Gaze din Ploieşti este suspectat că a deturnat o parte din taxele de şcolarizare plătite de studenţi, informează Mediafax.

Rectorul UPG Ploieşti, profesorul Mihai Coloja, a declarat că în luna iulie a acestui an conducerea universităţii ploieştene a constatat că o parte din taxele de şcolarizare nu se regăseşte în conturile universităţii.

În urma unor verificări interne, conducerea universităţii a aflat, de la mai mulţi studenţi, că aceştia au virat banii aferenţi taxelor de şcolarizare în două conturi indicate de unul dintre profesorii de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Ca urmare a declaraţiilor studenţilor, conducerea universităţii a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, a precizat rectorul UPG.

Acesta a declarat că nu a fost stabilită o valoare a prejudiciului şi că nu se ştie de când profesorul suspectat le cere studenţilor să vireze banii în conturile celor două firme ale sale.

Profesorul Vasile Ruşeţ era cadru didactic în UPG Ploieşti de trei ani, iar contractul de muncă al acestuia a fost desfăcut, el refuzând orice declaraţie, a precizat rectorul Mihai Coloja.

Valoarea taxei de şcolarizare la Universitatea din Ploieşti a fost în anul şcolar 2011 - 2012 de 2 200 de lei, iar pentru anul universitar 2012 - 2013 valoarea acestei taxe a crescut la 2 900 lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite