Ploieşti: Producătorii de legume din pieţe vor să renunţe la meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Producătorii de legume din pieţe vor să renunţe la meserie
Ploieşti: Producătorii de legume din pieţe vor să renunţe la meserie

Comercianţii din pieţele ploieştene spun că au preţuri mai mici faţă de anul trecut, dar nici aşa nu au mai mult succes la clienţi.

A început perioada în care gospodinele îşi fac provizii pentru iarnă: bulion, zarzavaturi, legume coapte congelate. Însă dacă în alţi ani, în pieţele ploieştene nu aveai loc şi trebuia să te trezeşti de dimineaţă dacă vroiai să găseşti marfă bună, acum ţăranii stau cu legumele pe piaţă toată ziua şi nu se înghesuie nimeni să le cumpere. Mai mult, producătorii spun că au lăsat şi la preţ faţă de anul trecut, numai să îşi vândă marfa. Maria Trifu este din Gherghiţa, dintr-o localitate situată în apropierea Ploieştiului şi de peste 20 de ani vinde legume în Piaţa Centrală.

“Eu sunt pe piaţă dinainte de 1989, şi în fiecare an am venit cu marfa aici. Am prins şi perioade mai bune şi mai proaste. În ultima perioadă însă a mers bine, aveam vânzare bună. Anul acesta a fost foarte slab, sunt puţini cumpărători şi rămân cu legumele pe tarabă. Am scăzut şi preţurile faţă de anul trecut în speranţa să vând marfa. Anul trecut pe vremea aceasta gogşarii erau 8 lei faţă de 6 lei cât sunt acum”, ne-a spus Maria Trifu. Comercianta spune că de la anul o să renunţe să mai vină pe piaţă pentru că nu se mai merită.

Producătorii din pieţe se tem că vor ieşi în pierdere la sfârşitul toamnei. “Toate sunt scumpe. Am dat mulţi bani şi pe seminţe, iar acum trebuie să vând roşiile cu 1,5 lei, dar nici aşa nu vine lumea să cumpere. Nu ştiu dacă o să mai vin şi la anul pe piaţă”, spune Gabriela Pantelimon din comuna Măneşti.

Mai puţine borcane pentru la iarnă
Ploieştenii spun că anul acesta şi-au mai redus bugetul pentru proviziile de iarnă din cauza crizei economice.
“Am venit să cumpăr câteva kilograme de ardei, roşii şi vinete pentru zacuscă dar o să fac mai puţine borcane decât anul trecut. Criza aceasta ne-a afectat pe toţi şi încercăm să facem economii acolo unde putem”, a spus o ploieşteancă aflată la cumpărături în Piaţa Nord.

Preţurile legumelor din pieţele ploieştene sunt: ardei capia – 3 lei/kg, gogoşari - 6 lei/g, roşii – 1,5 lei/kg, vinete – 1,2 lei/kg, castraveţi – 1,5 lei/kg, ceapă - 1,5 lei/kg, mărar şi pătrunjel – câte 1 leu legătura, morcovi – 2,5 lei/kg, conopida – 3 lei/kg. Cele mai ieftine preţuri sunt în Piaţa Centrală

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite