Proba sportivă i-a decimat, la Câmpina, pe viitorii agenți de poliție FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 350 de fete au fost nevoite să facă dovada aptitudinilor fizice. Proba de rezistență le-a pus capac multora din ele, iar candidatele s-au prăbușit pe teren sau au abandonat cursa.

1.560 de candidați, dintre care aproximativ 350 sunt fete, s-au înscris în acest an pentru cele 650 de locuri disponibile la Școala de Agenți „Vasile Lascăr" din Câmpina. Tinerii sunt veniți din toate județele țării și au un singur vis, acela de a deveni polițiști, în ciuda tăierilor de salarii și a concedierilor din sistem. Din păcate, la proba fizică de ieri, dorința nu a ținut loc de putință. Fetele, primii candidați programați la acest test, au avut de susținut o probă de viteză pe 50 de metri care trebuiau parcurși în maximum 8,01 secunde, una de aruncare a unei mingi medicinale, de 2 kilograme, pe o distanță de minimum 7 metri, și o proba de rezistență pe 1.000 de metri, parcursă în 4,10 minute. „În fiecare an, câteva sute de candidați pică această probă eliminatorie. Și anul acesta ne așteptăm să se întâmple la fel" ne-a spus comisarul șef Valeriu Simion.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la proba sportivă

Ca un făcut, primele incidente s-au produs încă de la prima probă, de viteză. Mai multe fete au plonjat pe asfalt și s-au ales cu julituri serioase, inclusiv pe față, fără a mai pune la socoteală lacrimile în care au izbucnit când au realizat că au pierdut șansa de a merge mai departe. „Am căzut de două ori, prima dată mi s-a permis să reiau proba, iar ultima oară chiar după linia de finish. O să trag de mine, sper să trec de rezistență", era optimistă Elena Banu, o candidată din Dâmbovița.

2.000 de candidați se „bat“ pe locurile de agenți de la Câmpina

Rezistența a făcut triere

A doua probă a fost cea mai ușoară, dar tot a făcut triere între candidatele care nu au putut arunca mingea la peste 7 metri. Încordarea le-a zdruncinat serios condiția fizică. „Am niște cârcei groaznici la tălpi, sunt foarte emoționată și sunt în tensiune. Mi-ar părea rău să mă afecteze la proba de rezistență, pentru că am luat și viteza și mingea cu punctaje mai bune decât mă așteptam. Trebuie să-mi depășesc limitele pentru că îmi doresc foarte mult să intru în Poliție", era îngrijorată Ionela Ciobanu, o candidată din Giurgiu.

Rezistența le-a pus cu adevărat capac fetelor care nu se pregătiseră înainte. Foarte multe au abandonat după numai o turnantă de pistă, iar la finalul fiecărei serii, foarte multe au picat în brațele profesorilor de sport care le cronometrau performanțele. Cele care nu au găsit un braț de nădejde la îndemână s-au prăbușit pe asfalt, cu răsuflarea tăiată, în ciuda recomandărilor de a rămâne în picioare după efortul susținut.

La finalul zilei, peste 130 de fete au fost nevoite să plece acasă și să renunțe, măcar pentru un an, la visul de a îmbrăca uniforma.Tot ieri, băieții au susținut probele medicale. Pe 29 august se desfășoară examenul scris care constă într-un test de tip grilă cu 90 de întrebări din gramatică și o limbă străină.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite