Primii brazi naturali sunt la vânzare în Ploiești FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazii sunt aduși din străinătate și au prețuri cuprinse între 50 și 150 de lei. În magazine se găsesc și brazi unicat, cu decorațiuni realizate de designeri din străinătate.

Mai târziu ca în anii trecuți, cu doar o săptămână înainte de Crăciun, primii brazi naturali au apărut la comercializare în Ploiești, și, deocamdată, doar la piața centrală din Ploiești. Clienții precauți și fără griji la grosimea portofelului fac deja cumpărăturile, așa că pomii se vând foarte bine. În oferta de acum se regăsesc în principal brazii aduși de afară, de înălțimi diferite, foarte bogați în coronorament și extrem de aspectuoși.

„Am adus brazi de 2-3 zile, lumea se interesează de prețuri pentru că sunt frumoși, cu crengi bogate. Sunt brazi din import pentru că mergi la sigur cu ei. Bineînțeles, sunt tot felul de clienți, unii cumpără, alții spun că nu au bani și așteaptă zilele de dinainte de Crăciun, când speră că vor scădea prețurile", spune Florin Fieraru, un comerciant care a luat fața concurenței cu brazii frumoși pe care i-a adus la vânzare.

Încântat, domnul Constantin, un bunic plecat să cumpere bradul de Crăciun, a bătut palma pentru un pom de 1,50 metri, pentru care a plătit 50 de lei. A mai plătit 20 de lei pentru un suport ecologic, din lemn, și a primit, pe loc, ca bonus, ajustarea tulpinii. „Îl cumpăr din timp pentru ca nepoțelul meu să se bucure de el cât mai mult. Este o plăcere pentru cei mici să fie în preajma bradului, pentru că altfel, noi nu am mai împodobi pomul. Mi se par foarte frumoți brazii de anul acesta", era bucuros de tranzacție ploieșteanul.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu brazii din Ploiești

Tot la piață, un brad de 2 metri costă 100 de lei, iar unul de 2,5 metri 150 de lei. Comparativ, în marile magazine de bricolaj din Ploiești, cea mai bună ofertă pentru un brad Nordmaniana, cu o înălțime cuprinsă între 1,80 și 2,20 metri este la 80 de lei.

Brazi din pepiniere

Cei mai iefini brazi pot fi cumpărați de la Ocolul Silvic, însă aceasta presupune să vă deplasați la pepiniera de la Târgșor. Trebuie să vă așteptați, însă, la pomi crescuți natural, mai piperniciți și cu crengile sărace. Direcţia Silvică Prahova va scoate pe piaţă, în decembrie, peste 4.000 de brazi şi molizi. Un brad cu o înălţime de doi metri, de exemplu, va costa între 25 şi 30 de lei, iar un molid, 15 lei, fără TVA.

O ofertă bună sunt și brazii în ghivece, care vor fi scoși la vânzare, în cele două pepiniere din Ploiești, de Societatea de Gospodărire Urbană, din subordinea Consiliului Local Ploieşti. Pomii vor costa 50-60 de lei bucata, în funcţie de înălţime.

Colecții în ediție limitată

Pentru cei mai pretențioși dintre ploieșteni, în magazine există și brazi speciali, din materiale neconvenționale, care dau impresia că sunt ninși sau au crengi naturale. Prețiozitatea le este sporită de ornamentele și decorațiunile folosite, create de designeri din străinătate. „Globurile și podoabele de brad sunt create de Gisela Graham, cel mai cunoscut designer în domeniu din Anglia. Toate sunt lucrate manual și fac parte din colecții care apar anual. În 2011 se remarcă colecția de ornamente cu zâne pentru bradul copiilor și cea de turtă dulce, pentru bradul din living", ne-a explicat Simona Zaharia, asistent de sală la magazinul British Gallery din Ploiești. Un brad alb, fără ornamente, costă aici 500 de lei.

Prețuri brazi naturali

Halele Centrale

Brad 1,50 m - 50 de lei

Brad 2 m - 100 de lei

Brad 2,5 m - 150 de lei

Magazine Bricolaj

Brad 1,80-2,20 m - 80 de lei

Pepiniera SGU

Brazi ecologici, la ghiveci - 50-60 de lei

Pepiniera Târgșor

Molid - 18 lei cu TVA

Brad 2 m - 30-36 lei cu TVA

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite