Primărița din Prahova, suspendată pentru incompatibilitate, a revenit în funcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Gonțea, primarul din comuna prahoveană Drajna
Violeta Gonțea, primarul din comuna prahoveană Drajna

Violeta Gonțea, primarul ales în 10 iunie în fruntea comunei prahovene Drajna, a revenit în funcție după o suspendare de aproximativ o lună, pentru incompatibilitate. Instanța i-a dat dreptate.

Situația de incompatibilitate, sesizată de secretarul comunei, ar fi intervenit în cazul primăriței din faptul că deținea și funcția de membru în Consiliul de Administrație al școlii din localitate, ca reprezentant al părinților. Pe 25 iulie, prefectul Marius Sersea a emis un ordin de suspendare, pentru incompatibilitate.

Marius Sersea: „Atributul de încetare a mandatului unui primar aparține exclusiv prefectului"

Violeta Gonțea a atacat decizia în instanța de contecios administrativ, iar judecătorii i-au dreptate. „Ordinul prefectului este abuziv și vătămător și constatăm că instituția prefectului a devenit o armă a actualei puteri. Prefectul ar trebui să dezbrace haina politică în actul de administrare", a spus despre această situație Mihai Apostolache, deputat PDL pe Colegiul Valea Teleajenului, din care face parte și comuna Drajna.

Femeile primar din Prahova. Cinci mandate de edil pentru „sexul frumos"

Deputatul Apostalache crede că suspendarea a plecat de la faptul că Violeta Gonțea a cerut acte privind activitatea în primărie din mandatul trecut, iar acest lucru ar fi supărat reprezentanții USL din comună. „Cum să nu fie o legătură dacă reprezentanții USL din comună au depus în instanță o acțiune de intervenție în interesul prefectului, prin care cer instanței să țină cont de punctul de vedere al acestuia în luarea deciziei", a mai spus Mihai Apostolache.

Acțiunea în anulare a deciziei va fi pronunțată efectiv pe 6 septembrie. Violeta Gonțea și-a putut relua atribuțiile de primar.

În tot acest timp, interimatul a iscat o adevărată controversă în sat pentru că viceprimarul avea mari probleme de imagine. Acesta a fost amendat pentru sex cu o prostituată.

Angelo Rușinaru, viceprimarul comunei Drajna, prins de jandarmi în timp ce făcea sex cu o femeie ușoară

Violeta Gonțea (PDL) a câștigat mandatul de primar în 10 iunie, după ce a învins 3 contracandidați bărbați.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite