Primăriile prahovene, aproape de faliment. Nu sunt bani pentru plata salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe administraţii au ajuns la fundul sacului. Nu mai pot onora plata salariilor către angajaţi şi înregistrează datorii mari la  utilităţi

Este şi cazul administraţiei locale din comuna Jugureni. Datoriile pe care Primăria le are de achitat încă din 2008 se ridică la peste trei miliarde de lei vechi.

Bugetul este zero. Din lipsă de fonduri nu am mai plătit salariile din luna aprilie. Angajaţii noştri nu au avut ce pune pe masă de Paşte. Avem mari retanţe şi la plata facturilor la utilităţi. De exemplu, nu avem de unde să dăm bani pentru lemnele folosite la încălzirea şcolii pe timpul iernii. Suntem în urmă, încă din 2008, şi cu sumele pe care trebuie să le plătim pentru nişte lucrări de reabilitare a unor drumuri, aflate în derulare", s-a plâns Constantin Marcoceanu, edilul comunei Jugureni.

Pentru că nu sunt bani în buget, angajaţii primăriei sunt nevoiţi să plătească din propriile buzunare naveta de acasă la muncă şi deplasările în interes de serviciu, la fel şi telefoanele. Totodată, ca să facă economie, reprezentaţii administraţiei locale au restricţionat iluminatul stradal, astfel că, pe timpul nopţii, toate străzile din Jugureni sunt cufundate în beznă.

Bani doar pentru „conştiincioşi"

La fundul sacului au ajuns şi primăriile din Cosminele, Lapoş, Salcia şi Tătaru. Reprezentanţii Consiliului Judeţean promit că situaţia se va remedia în curând. „Va fi o rectificare bugetară  care  însă, va salva doar primăriile care au reuşit să colecteze în proporţie de sută la sută taxele şi impozitele locale de la populaţie", a precizat Antoaneta Varga, purtător de cuvânt în cadrul CJ Prahova

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite