Primarii de municipii din România, instruiţi la Ploieşti cum să atragă fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de primari din ţară au participat, la Ploieşti, la lucrările Adunării Municipiilor din România, la care au fost prezenţi mai mulţi oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai Consiliului European. Edilii au fost încurajaţi să dezvolte proiecte pe fonduri UE în parteneriat cu localităţile vecine

Adunarea Generală a Adunării Municipiilor din România s-a desfăşurat la Ploieşti, joi şi vineri. La discuţiile din ziua a doua au luat parte peste 50 de primari de municipii din toată ţara, cărora li s-a vorbit despre priorităţile Uniunii Europene şi creşterea şanselor de a atrage fonduri europene. La rândul lor, edilii s-au plâns în legătură cu legislaţia care le blochează o parte din atribuţii şi au cerut adoptarea unor acte normative care să modifice actuala lege a administraţiei publice locale, cea a poliţiei locale, cea privind asistenţa socială şi cea legată de situaţia câinilor comunitari.

„Este o bucurie că am organizat această întrunire într-un oraş puternic, într-un judeţ important, în prezenţa mai multor oficiali ai Consiliului European. Venirea lor este de bun augur nu doar la nivel de imagine, dar mai ales pentru din punctul de vedere al rezolvării concrete a problemelor noastre“, a declarat primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, preşedintele Adunării Municipiilor.

Oficialii europeni i-au informat pe primarii din România că proiectele pe fonduri europene dezvoltate în comun de mai multe administraţii locale vor avea prioritate la finanţare. „Am văzut că în România există o discuţie avansată despre descentralizare, aşa se întâmplă peste tot în statele Uniunii Europene. Obiectivul este de a avea politici cu rădăcini în teritoriu. Discuţia noastră a avut ca prim subiect politica de coeziune a UE. Fondurile europene vor fi consumate în proporţie de 95% în teritoriu şi 5% la nivel central şi este vorba într-o mare parte de fonduri de investiţii, esenţiale creşterii la nivel european“, a declarat Mercedes Bresso, Preşedintele Comitetului Regiunilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite