Angajații de la RATP Ploiești au rămas fără bonurile de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul RATP Ploiești
Sediul RATP Ploiești

„Gaura" de aproape 17 milioane de euro de la Regia Autonomă de Transport Public Ploiești face victime în rândul angajaților. Pentru a mai reduce din cheltuieli, conducerea regiei a decis tăierea bonurilor de masă.

„Gaura" de la RATP este cea mai mare în care s-a aflat vreodată o structură a Primăriei Ploieşti în ultimii ani. După ce a crescut, de la un an la altul, deficitul a ajuns, după ultimele estimări, la circa 17 milioane de euro.

Problemele pleacă de la faptul că regia a fost implicată, în ultimii doi ani, în mai multe litigii cu ANAF şi Curtea de Conturi.

Cristian Iancovici este noul director al RATP Ploiești

ANAF a emis la începutul acestui an o decizie de impunere pentru suma de 34,7 milioane de lei, reprezentând TVA neplătit în perioada 2007-2010 în baza subvenţiei acordate de la bugetul local pentru transportul în comun al unor categorii de ploieșteni.

ANAF a considerat subvenția ca greșit încadrată, însă, la acea vreme, autorităţile locale s-au apărat, spunând că sumele acordate de Consiliul Local au avut caracter de ajutor social, pentru care nu trebuia plătit TVA.

Controale și audituri la Primăria Ploiești. Este verificată și asocierea cu FC Petrolul

Prima parte a datoriei, de aproximativ 900.000 de lei, trebuie recuperată și plătită de administrația locală, iar în aceste condiții, s-a decis să se renunțe la plata tichetelor de masă angajaților, cheltuială estimată, lunar la peste 150.000 de lei.

Am discutat cu sindicaliștii din RATP și am ajuns împreună la concluzia că trebuie renunțat la bonurile de masă. Cealaltă alternativă era intarea în insolvență, un lucru care nu este de dorit", a spus Iulian Bădescu.

Aproximativ 1.100 de persoane lucrează la RATP Ploiești.

În perioada următoare, la RATP Ploiești va fi desfășurat și un audit, iar în funcție de rezultatele controlului, măsurile de redresare economică a regiei ar putea include micșorări de salarii, dar și disponibilizări.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite