Primăria Ploieşti face pistă de atletism de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vremuri tulburi, edilii au decis să construiască o nouă pistă de alergare cu toate că mai există una oraş, iar valoare investiţiei este de 100.000 de euro.

În acest moment, sunt realizate documentaţiile pentru noua pistă. „Am realizat studiul de fezabilitate urmând să organizăm curând licitaţia pentru a desemna o firmă care să facă proiectarea şi execuţia lucrării", explică primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.

Noua pistă de alergare va fi amplasată la Sala Sporturilor şi va putea fi folosită, în orice anotimp, în funcţie de vreme.

Termenul de finalizare a lucrării este de 45 de zile şi, potrivit primarului Volosevici, această pistă ar urma să fie finalizată la începutul lunii octombrie.

Tot la Sala Sporturilor mai există o pistă de alergare pentru patinatori, care zilnic este luată cu asalt de ploieştenii care fac jogging, sau de atleţii care se antrenează pentru competiţii.

 

Pistă de bicilete şi nu prea

În urmă cu câţiva ani, Primăria Ploieşti a demarat un proiect pentru realizarea unei piste pentru biciclete.

Deşi iniţial, proiectul prevedea ca pista să fie construită în toate zonele din municipiu, până la ieşirile din oraş, banda dedicată bicicliştilor a fost realizată numai pe cele două sensuri ale Bulevardului Independenţei.

Această pistă este folosită prea puţin de biciclişti, fiind, în schimb, preferata mămicilor care îşi plimbă copiii.

„Sunt foarte multe maşini parcate pe banda pentru biciclete dar am văzut că oamenii oricum preferă să meragă pe ea decât pe trotuarul lor. În altă ţară civilizată, cei care folosesc pista de biciclete pot fi chiar şi amendaţi", spune Marius Rădulescu, unul dintre pasionaţii de ciclism din Ploieşti.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite