Ploieşti: Prima promoţie de contabilitate, reunită după 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Prima promoţie de contabilitate, reunită după 40 de ani
Ploieşti: Prima promoţie de contabilitate, reunită după 40 de ani

La Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, foştii elevi s-au aşezat veseli din nou în băncile şcolii. Cei prezenţi, acum ajunşi toţi la pensii, îşi amintesc cu drag cele mai frumoase momente petrecute alături de colegii şi profesorii lor.

40 de ani au trecut de când elevii primei promoţii de contabilitate a Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti sărbătoreau încheierea ciclului liceal. Aceşti ani însă nu au schimbat cu nimic buna dispoziţie a foştilor elevi şi nici nu au şters amintirile cele mai frumoase ale tinerilor de odinioară.

„Îmi amintesc de excursia pe care am făcut-o cu profesorul Arvat Georgescu la Constanţa şi cum ne petreceam nopţile pe străzi după ce se dădea stingerea. Mai îmi amintesc cu drag cum vroiam eu să mă asculte foarte repede la bac pentru că aveam de ridicat un colet poştal. Mi-a zis profesorul să intru în clasă şi m-a ţinut foarte mult, punându-mi întrebări pentru că a văzut că mă grăbeam foarte tare”, îşi aminteşte unul dintre participanţi, Aurelian Nicolae.

Odată intraţi în sala de curs, foştii elevi au fost strigaţi din catalog de un fost profesor de-al lor de sport, Tudor Cara. Fiecare a avut răgazul de câteva minute de a povesti ce au realizat în ultimii cinci ani care s-au scurs de la revederea precentă.

Emoţii şi bucurie
Chiar dacă nu mai sunt copii, invitaţii de la Colegiul Economic au fost foarte emoţionaţi când au povestit fiecare drumul vieţii.

„Pentru colegii şi profesorii noştri care au trecut în nefiinţă am adus fiecare câte o floare şi le vom pune într-o vază. Spre seară am închiriat restaurantul Best unde vom merge pentru o mică petrecere. Am organizat revederea de 10 ani, de 20 de ani, de 30 şi 35 de ani şi mă bucur că am reuşit să-i mobilizăm pe 40 dintre colegii noştri din toţi anii de studiu”, spune o fostă elevă şi unul dintre organizatorii evenimentului, Cornelia Dincă.

Reuniunea de an a fost pusă la punct cu sprijinul conducerii şcolii care a oferit invitaţilor posibilitatea de  a se vedea şi de a depăna amintiri. „Am fost şi am căutat monografia Ploieştiului şi am găsit chiar şi o monografie a şcolii noastre la Boldeşti-Scăieni, care scria despre promoţia aceasta. Şcoala noastră este veche de peste 130 de ani şi a fost absolvită de multe promoţii de oameni deosebiţi”, este de părere directorul şcolii, Petrica Dragomir.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite