Ploieşti: Prevenirea apariţiei gripei porcine în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Prevenirea apariţiei gripei porcine în şcoli
Ploieşti: Prevenirea apariţiei gripei porcine în şcoli

Părinţii se întâlnesc cu medicii şcolari pentru a fi informaţi cu privire la planul de prevenţie a apariţiei virusului AH1N1 în institutele de învăţământ.

În şcolile din Prahova părinţii elevilor se întâlnesc în această săptămână cu medicii pentru a afla care sunt măsurile luate de Ministerul Sănătăţii pentru prevenirea gripei porcine. “Am fost la şcoală şi aflat multe despre ceea ce ar trebui să facem dacă copii au semne de boală. Totuşi mi se pare puţin exagerat că nu mai avem voie să trimitem copiii la cursuri doar că le curge nasul sau au puţin roşu în gât”, spune Ioana Cristache, mama unui elev de clasa a treia.

Cadrele didactice sunt de părere că, aplicarea măsurilor le va răpi din timpul alocat orelor de curs. “Este dificil să controlezi elevii zi de zi, mai ales că eu sunt învăţătoare la clasa I, dar dacă se impun astfel de măsuri este de datoria noastră să le respectăm. Un ajutor foarte mare ne-ar putea acorda părinţii, prin a nu mai trimite elevii la şcoală dacă observă că aceştia sunt răciţi, dar din experienţa anilor trecuţi vă spun sigur că acest lucru nu va fi respectat nici de un sfert dintre ei”, explică institutoarea Maria Dragomir.

Măsuri de prevenire
Potrivit medicilor Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Prahova, părinţii trebuie să nu trimită copiii cu semne de răceală la şcoală. Fiecare cadru didactic va efectua la începutul unei zile de studiu un control pentru a depista elevii cu probleme de sănătate, care, ulterior, vor fi izolaţi într-o cameră separată sau chiar în cabinetul medical al şcolii. “Dacă este un caz confirmat de virus AH1N1, se suspendă cursurile în clasa elevului respectiv timp de şapte zile.

La trei cazuri confirmate, în trei clase diferite, la un interval de 72 de ore, cursurile întregii şcoli sunt suspendate tot pentru o perioadă de şapte zile”, explică medicul Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al ASP Prahova. Ministerul Sănătăţii va demara şi o campanie de vaccinare împotriva acestui virus la începutul lunii decembrie. În urmă cu două zile, o elevă dintr-un liceu din Slobozia a fost depistată ca purtătoarea acestui virus gripal, acesta fiind primul caz de gripă înregistrat în rândul şcolarilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite