Preț exorbitant pentru fosta Casă a Căsătoriilor din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii au cerut 1,5 milioane de euro pentru fosta Casă a Căsătorillor
Proprietarii au cerut 1,5 milioane de euro pentru fosta Casă a Căsătorillor

Autoritățile din Ploiești au demarat discuțiile pentru o eventuală achiziție a fostei Case a Căsătoriilor de pe Bulevard

Fosta casă a primarului Radu Stanian, de pe Bulevardul Castanilor, cu aer interbelic, are o semnificație aparte pentru ploieșteni, în special datorită căsătoriilor care s-au încheiat aici, începând cu 1968.

De altfel, redobândirea acestei funcții, de loc pentru oficierea cununiilor civile, a fost una dintre promisiunile de campanie ale actualului primar, Iulian Bădescu.

Doar că, din momentul în care a reintrat în proprietatea moștenitorilor de drept, în 2008, imobilul s-a tot degradat, iar toate încercările de vânzare sau închiriere au eșuat din cauza prețului exorbitant al clădirii.

Anca Maria Cernok şi Ioana Doina Buse, persoanele care au revendicat şi ulterior câştigat în instanţă această proprietate s-au descotorisit rapid de clădire și au vândut-o pentru o sumă record la nivelul anului 2008, în Ploieşti, de 1,25 milioane de euro.

Actualii proprietari, Primavera Development, un investitor imobiliar cu sediul în București, au cerut la negocierile recente cu oficialii din Ploiești 1,5 milioane de euro.

În prima ședință a comisiei de negociere, proprietarii ne-au spus că nu vor lăsa prețul sub 1,45 milioane de euro. Având în vedere că s-a și degradat, ar trebui să mai investim aproximativ 400.000 de euro în renovări, ceea ce este foarte mult pentru bugetul Ploieștiului", ne-a spus Raul Petrescu, viceprimarul Ploieștiului.

În aceste condiții, este luată în calcul varianta închirierii, mai rentabilă, care s-ar duce la 130.000 de lei pe an. Proprietarii ar fi obligați să facă ei renovările, iar eventualele îmbunătățiri aduse de autoritățile din Ploiești ar putea fi scăzute din prețul chiriei.

Cu o suprafaţă de peste 900 de metri pătraţi, dintre care peste 700 sunt locuibili, Casa Căsătoriilor are peste 30 de camere şi este structurată pe mai multe nivele: mezanin, parter şi etaj.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite