Ploieşti: Preşedintele Astra: „Copilul a murit cu zile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Preşedintele Astra: „Copilul a murit cu zile”
Ploieşti: Preşedintele Astra: „Copilul a murit cu zile”

Conform unui prim rezultat al autopsiei, cauza decesului a fost producerea unei insuficienţe cardio-respiratorii cu edem pulmonar.

Era un copil vesel, cu zâmbetul mereu pe buze, talentat, pe care îl aştepta o carieră strălucită. Aşa îl descriu cei care l-au cunoscut pe Alexandru Iatan, portarul de 19 ani care a murit în urma unei lovituri de la 11 metri. Părinţii au primit tragica veste pe când se aflau în concediu la mare. Iniţial aceştia au crezut că este vorba despre un accident de circulaţie pentru că ştiau că băiatul lor are mania vitezei.

Vestea morţii lui Alexandru i-a şocat şi pe colegii jucătorului de la Astra Ploieşti. Aceştia spun că nu le vine să creadă nici acum ce s-a întâmplat şi încă îl mai aşteaptă să vină la meciuri. Alexandru este al doilea jucător al echipei ploieştene care îşi găseşte sfârşitul pe terenul de fotbal, după Ştefan Vrăbioru, care a decedat la 23 ani de ani în 1999. 

„Dumnezeu a avut nevoie de un copil bun”
Cristi Munteanu, portarul formaţiei ploieştene este distrus de ceea ce i s-a întâmplat tânărului. „Acum câteva zile era colegul nostru şi acum ne gândim că trebuie să mergem la înmormântare. E un moment tragic ca un copil de 19 ani să aibă un aşa sfârşit, poate Dumnezeu a avut nevoie de un copil bun şi l-a luat pe el. Se pare că echipa aceasta este blestemată, este al doilea jucător, după Vrăbioru, care moare pe teren”.

Marian Manea, preşedintele Consiliului Director al grupării Astra Ploieşti este de părere că Alexandru a murit cu zile. „Din ceea ce am discutat şi cu doctorul echipei, cred că acest copil a murit cu zile. A fost un accident care a declanşat un stop cardio-respirator şi după aceea complicaţiile care au apărut. Nu vreau să acuz pe nimeni şi vom aştepta rezultatul autopsiei”.

 În cursul zilei de ieri a fost stabilit şi un prim rezultat al autopsiei. Acesta a murit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii cu edem pulmonar. Tânărului îi vor fi prelevate organe pentru a fi duse spre analiză la un laborator din Bucureşti.

Înmormântarea lui Alexandru va avea loc, cel mai probabil, în cursul zilei de sâmbătă, în satul Plosca din judeţul Teleorman, locul de naştere al tânărului.

A jucat la Ploieşti doi ani
Născut la 15 aprilie 1990, Alexandru Iatan a venit la Ploieşti în urmă cu doi ani de la Şcoala „Marius Lăcătuş” şi a ajutat la promovarea echipei CSM FC Ploieşti în Liga a II-a. Iatan a fost rezerva lui Cristi Munteanu la meciul cu Rapid, de săpătămâna trecută, după care a fost de acord cu un împrumut al său la Giurgiu unde să se poată lupta pentru un post de titular.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite