Prelungire de contract cu scandal şi ameninţări cu plângerea penală la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzat cu încă o plângere penală de reprezentanţii partidelor din opoziţie, primarul Ploieştiului anunţă că şi el se pregăteşte să reclame mai mulţi aleşi locali pentru abuz şi denunţare calomnioasă. Din tot acest scandal al plângerilor penale era să aibă cel mai mult de suferit sistemul de iluminat public din municipiu

Contractul de gestionare a sistemului de iluminat public în Ploieşti a fost prelungit, vineri, cu voturile favorabile din partea a 18 consilieri locali, din două încercări, după ce prima şedinţă convocată s-a încheiat din lipsă de cvorum. La a doua încercare, în sală au fost prezenţi exact câţi consilieri erau necesari pentru a trece proiectul, în condiţiile în care vechiul contract expira luni.

Pentru a nu lăsa Ploieştiul în beznă, aleşii locali au decis prelungirea acordului cu Luxten, în baza unei proceduri pentru situaţii de urgenţă. Întregul proiect a fost urmărit de scandaluri. În dimineaţa şedinţei, consilierii USL au anunţat că nu se vor prezenta la vot şi că vor depune o plângere penală împotriva primarului Andrei Volosevici, pentru neglijenţă în serviciu, dacă Ploieştiul va rămâne fără iluminat.

După votarea proiectului, edilul a ieşit la contraatac: „Mă gândesc foarte serios să depun eu o plângere penală, pentru abuz, împotriva celor trei consilieri locali care sunt membri în Comisia de Utilităţi a Consiliului Local şi care luni, la comisie, au propus prelungirea contractului nu pe şase luni, cum era anunţat iniţial, ci pe un an. Nu se poate ca în comisie să suţii un proiect şi apoi să nu te prezinţi la şedinţă şi să spui că depui plângere împotriva primarului, doar pentru că aşa ţi-a cerut partidul. Mă gândesc, de asemenea, să depun plângere pentru denunţ calomnios împotriva tuturor celor care vor semna plângerea penală împotriva mea, în condiţiile în care eu, din 2009 sau chiar 2008, nu mă mai ocup de coordonarea activităţii la Regia de Servicii Publice Ploieşti, cea care se ocupă de iluminatul public. Strategia USL pentru detronarea primarului este să facă plângeri penale cât mai multe, chiar dacă nu au legătură cu atribuţiile primarului“, a afirmat Andrei Volosevici după şedinţa de Consiliu Local.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite