Prefectura a dat în judecată autorităţile din Ploieşti pentru majorarea impozitelor la Parcul Industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Industrial Ploieşti
Parcul Industrial Ploieşti

Prefectura Prahova a deschis o acţiune la secţia Juridic Contencios a Tribunalului Prahova, împotriva administraţiei ploieştene, solicitând anularea hotărârii prin care a fost majorat impozitul de la Parcul Industrial

Instituţia Prefectului Prahova a deschis actiune în contencios administrativ împotriva Consiliului Local Ploieşti, prin care se solicită anularea Hotărârii nr. 242/31.05.2012, ca fiind nelegală. Hotărârea atacată viza schimbarea zonelor de impozitare, sigura diferenţă faţă de vechile zone fiind că, în urma deciziei, Parcul Idustrial Ploieşti a trecut din zona D în zona C.

La acea vreme, preşedintele P.I.P., Fabioara Ionescu, a avertizat că măsura, luată la mijlocul anului, după o serie de decizii contradictorii, va fi percepută de firmele din parc ca un semn de neseriozitate al autorităţilor locale. Mult mai grav este, acum, semnalul tras de Prefectură.

Instituţia Prefectului susţine că hotărârea este nelegală. „Potrivit punctului de vedere exprimat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, (adresa nr.260234/2007) clădirile şi terenurile din parcurile industriale beneficiază, prin efectul legii, de scutiri la plata impozitului la bugetul local, fără ca pentru acordarea acestor facilităţi fiscale să fie necesară emiterea hotărârii consiliului local al unităţii administrativ teritoriale. În susţinerea celor afirmate mai sus se invocă şi precizarile Ministerului Administraţiei şi Internelor - Direcţia Generală pentru Relaţia cu Comunităţile Locale (nr.2707555/2012), precizări conform cărora pentru investiţiile iniţiale, realizate în Parcul Industrial Ploieşti, operatorii economici au dreptul la:

a)    nedatorarea impozitului pe clădiri, potrivit art.250 alin.(1) pct.9 din Codul Fiscal, aprobat prin Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare;

b) nedatorarea impozitului pe teren, potrivit art.257 lit.e din Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;

Hotărârea în cauză este nelegală şi pentru faptul că în mod cu totul arbitrar şi fără o bază legală, Parcul Industrial Ploieşti a fost inclus în zona de impozitare C atâta vreme cât, în conformitate cu P.U.G. al Municipiului Ploieşti (aprobat în anul 1999) Parcul Industrial Ploieşti este în zona de impozitare D.

In alta ordine de idei, din inconsecventa si neclaritatea actelor administrative adoptate de Consiliul Local al Municipiului Ploiesti rezulta ca insasi autoritatea emitenta, recunoaste implicit ca, in respectiva cauza , legislatia in materie fie nu este cunoscuta fie se aplica arbitrar.“ este punctul de vedere al Prefecturii Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite