Prahovenii stau la coadă la paşapoarte pentru a-şi lua copiii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane vin zilnic, de la prima oră, la Serviciul pentru Eliberarea Paşapoartelor de pe strada Vasile Lupu pentru a solicita preschimbarea actelor sau eliberarea unora noi.

Femei cu copii mici în braţe, tineri sau persoane mai în vârstă, toţi speră la o viaţă mai bună plecând să muncească peste hotare. „Am venit să îi fac paşaport fetiţei pentru că vreau să o iau cu mine în străinătate. Eu muncesc în Spania de patru ani de zile în construcţii, soţia este cu mine şi ne dorim să o avem lângă noi şi pe cea mică. De întors înapoi nu o să ne mai întoarcem pentru că nu avem de ce, aici nu le poţi asigura copiilor niciun viitor", ne-a spus Stelian Borcea.

Sute de cereri pe zi

Lunile iulie şi august sunt cele mai aglomerate pentru angajaţii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Prahova. "În perioada verii, numărul cererilor se dublează faţă de orice altă perioadă din an. Avem în jur de 200 de cereri pe zi, iar numai luna trecută s-au eliberat 3.300 de paşapoarte. Este vorba în principal despre persoane care muncesc în străinătate şi au venit în vacanţă. Acestora fie le-au expirat paşapoartele fie le vor expira pe parcursul anului şi vor să îşi reglementeze situaţia. O altă categorie a celor care vin să depună cereri sunt cei care vor să plece cu copiii în concedii sau în ţările în care lucrează şi au nevoie de paşapoarte pentru cei mici", ne-a declarat subcomisar Leon Dragomir, şef SPCEEP Prahova.

Florentina Mihai îşi doreşte să plece cu fetiţa la soţul ei care munceşte peste hotare. „Am renunţat momentan la serviciul pe care îl aveam aici şi o sa plec cu cea mică la soţul meu care lucrează în Franţa. Probabil că timp de un an de zile o să am grijă de fetiţă acolo şi pe urmă o să văd ce fac mai departe", ne-a spus femeia.

Cele mai multe solicitări sunt pentru paşapoartele simple electronice care au un termen de valabilitate de 5 ani faţă de paşapoartele simple temporare care expiră într-un an de zile. Programul de primire a cererilor şi de eliberare a paşapoartelor este de luni până vineri între orele 8.30 şi 16.30, cu excepţia zilei de joi când funcţionarii au program cu publicul până la 18.30.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite