Prahovenii se roagă la Icoana Maicii Domnului cu trei mâini să treacă mai repede criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de credincioşi din Prahova şi din alte judeţe ale ţării s-au închinat şi s-au rugat, astăzi, pentru vremuri mai bune, la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu trei mâini, adusă special de la Mănăstirea Neamţ.

Denumită „Trihirusa", Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu trei mâinise numără printre cele mai importante icoane din Moldova, fiind foarte cunoscută în spiritualitatea şi cultura românească. Aceasta este folosită la diverse procesiuni şi mai cu seamă în vreme de calamităţi.

Este pentru a patra oară când icoana Maicii Domnului este adusă în Ploieşti, în anii precedenţi atrăgând mii de credincioşi din tot judeţul, dar şi din alte zone ale ţării. Oamenii au venit să se roage pentru sănătate, bunăstare şi pentru vremuri mai bune.

"Au venit timpuri dificile, nu ne-a rămas decât să ne rugăm ca Dumnezeu să ne fie aproape. Am mai sărutat icoana Maicii Domnului şi anul trecut, când au mai adus-o în Ploieşti. Credinţa face minuni. Am puterea să cred că o să fie bine, că poate după toate scumpirile astea anunţate o să se aşeze lucrurile în ţara asta",a spus Eleonora Sandu, o pensionară din Vălenii de Munte.

"Eu am venit cu nepoţica ca să ne rugăm. Vreau să o învăţ ce înseamnă credinţa. Puterea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu trei mâini este mare de tot. Ne ajută să ne facem bine, să ne meargă bine în casă, să ne înţelegem cu oamenii de lângă noi. Maica Sfântă are grijă de toţi. Mă bucur să văd atâţia credincioşi, şi tineri şi vârstnici,  că se roagă", a mărturisit Elena Olaru, o ploieşteancă de 46 de ani.

Scurt istoric al icoanei din Moldova

Zugrăvirea celei de a treia mâini în icoană este legată de viaţa Sfântului Ioan Damaschinul, care a fost un apărător al icoanelor în vremea iconoclasmului. Sfântul a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul prin tăierea mâiniii, dar pentru căse ruga mereu la Maica Domnului, prima minune săvârşită de icoană a fost vindecarea lui.

"Am adus-o la Ploieşti cu ocazi hramului biserii noastre, care are loc în data de 2 iulie. Catedrala Eroilor Tineri Înalţarea Domnului va fi deschisă pentru pelerini până pe 4 iulie, la ora 14.00, iar în această seară, are program de vizitare non-stop",a  precizat părintele paroh Marian Băzăvan.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite