Prahovenii au provocat peste o sută de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în prezent, pe teritoriul judeţului Prahova s-au produs 135 de incendii care au afectat suprafeţe mari de terenuri agricole.

Evenimentele au fost generate, în principal, de arderea nesupravegheată a vegetaţiei, gunoaielor şi a altor resturi combustibile. Localităţile în care s-au înregistrat cele mai multe intervenţii la arderile de vegetaţie uscată sunt: Ploieşti, Boldeşti Scăieni, Bucov, Cornu şi Măgurele.

Aceste arderi necontrolate sunt acţiuni ale cetăţenilor de cele mai multe ori voluntare, iniţiate în cadrul acţiunilor de igienizare a terenurilor.

În unele cazuri, cetăţenii ard miriştile, resturile menajere ori vegetaţia uscată, fără a asigura supravegherea, în lipsa măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în condiţii de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce conduce la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, înregistrându-se pagube mari.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite