Prahoveanca Elena Şerban croieşte costume pentru nunţi tematice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 35 de ani de experienţă în crearea de ţinute vestimentare pentru ploieşteni. Îi place să croiască rochii pentru mirese.

Ultima tendinţă în materie de nunţi sunt petrecerile tematice. Viitorii miri nu mai poartă ţinute clasice, ci vor să îmbrace costume de epocă medievală, pentru a ieşi din tiparele petrecerilor organizate în urma cununiilor religioase. Şi cum acest lucru nu se poate realiza oricum, hainele specifice unor astfel de evenimente negăsindu-se în magazine, nuntaşii trebuie să apeleze la croitorese cu experienţă, care să le satisfacă preferinţele.

Una dintre acestea, specializată în crearea de costume şi rochii pentru mirii care îşi doresc petreceri atipice, este Elena Şerban. Prahoveanca are 35 de ani de experienţă în domeniu, şi poate lucra cu ac şi aţă orice îşi doreşte clientul. Absolventă de UCECOM, Elena a croit haine pentru mii de ploieşteni.

„În copilărie, făceam rochiţe şi fustiţe pentru păpuşi împreună cu surorile mele. Aveam o mătuşă care lucra îmbrăcăminte şi ea m-a convins să urmez această cale. La cursuri, am învăţat tehnologia meseriei şi am făcut multă practică, în special la Casa Modei. Înainte de 1989, femeile erau foarte cochete şi mergeau la croitor pentru orice eveniment din viaţa lor. Lucram foarte multă mătase şi stofe. Pe vremea aceea se mai ieşea la restaurant sau la teatru. Evident că aveai nevoie de o ţinută adecvată. Eu croiam rochii, costume şi paltoane şi lucram mai mult din mână, nu ca acum la maşina de cusut", povesteşte Elena Şerban.

A croit costume medievale

Prahoveanca este specialistă în realizarea de costume pentru cuplurile care urmează să se căsătorească. „Eu şi celelalte colege am avut de curând de pregătit ţinutele vestimentare pentru o nuntă tematică. Mireasa a fost îmbrăcată într-o rochie de domniţă medievală, iar mirele-costumat în cavaler . Bineînţeles că şi ceilalţi participanţi la eveniment au fost îmbrăcaţi specific acelor vremuri. În total au fost peste 15 ţinute. Am creat nişte bijuterii, iar oamenii au fost foarte mulţumiţi", susţine talentata croitoreasă. 

„Haina îl face pe om"

Elena este de părere că trăim într-o societate în care „haina îl face pe om". „Felul cum se îmbracă un bărbat sau o femeie spune multe despre acea persoană. Cu toate acestea, lucrurile au evoluat de pe vremea când a apărut proverbul. În zilele noastre, haina este doar o parte din totalul lucrurilor care ne reprezintă. Dar, contează foarte mult ca primă impresie felul în care ne îmbrăcăm şi purtăm hainele. Eleganţa înseamnă să combini cum trebuie o bluză cu o fustă, cu accesorii, pantofi şi geantă", consideră croitoreasa.

Întrebări şi răspunsuri

Ce purtăm în această toamnă?

„Purtăm orice ne stă bine-fie că este vorba despre un pantalon, un costum compus din sacou şi fustă, o rochie. Negrul este la modă, dar şi culorile vii-roşu, verde, turcoaz. Întodeauna trebuie să ţinem cont de  momentul zilei. La serviciu ne îmbrăcăm mai sobru, când ieşim în oraş putem să purtăm o ţinută mai colorată, care să exprime starea în care ne aflăm"

Aveţi multe comenzi înainte de debutul noului an şcolar?

„Da, avem de realizat uniforme pentru elevi şi ţinute vestimentare pentru doamnele profesoare. Sunt părinţi care comandă mai multe uniforme, pentru a avea de schimb pentru copiii lor. Se poartă materialele în carouri".

Ce-i place

Elena este o gospodină desăvârşită. Pregăteşte cele mai bune sarmăluţe din satul în care locuieşte şi este specilistă în plăcinte cu brânză şi stafide.

Ce nu-i place

Elena Şerban spune că se fereşte de oamenii răi şi mincinoşi. Este un om de cuvânt şi îi place să aibă de-a face doar cu oameni care îşi respectă promisiunile.

Profil

Născută

29 septembrie 1956, la Urlaţi

Studii

Şcoala de croitorie UCECOM

Familie

Căsătorită, are două fiice

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite