Ploieşti: Prahova are un muzeu nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Prahova are un muzeu nou
Ploieşti: Prahova are un muzeu nou

Floră, faună, reproduceri la scară mică a mediului ambient care se regăseşte pe albia Râului Teleajen sunt expuse în cadrul Muzeului Natura Văii Teleajenului

CITEŞTE ŞI:



La Vălenii de Munte a fost inaugurat un nou muzeu. Este vorba despre Muzeul Natura Văii Teleajenului, care reprezintă o secţie a Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova. Potrivit directorului Emilia Iancu din cadrul Muzeului de Ştiinţele Naturii, în secţia nou deschisă vizitatorii pot admira exponate diverse de floră şi faună, dar şi alte piese naturale, care se regăsesc pe Valea Teleajenului şi care completează aria cercetărilor specialiştilor în domeniul biologiei.

„Ideea înfiinţării acestui muzeu ne-a venit în  urmă cu trei ani de zile, însă locaţia nu a fost gata prea uşor, pentru că a fost nevoie de studii ale zonei exploatate, ale obiectelor expuse şi ale tematicii abordate de noi în cadrul muzeului”, explică Emilia Iancu. Expoziţia permanentă din cadrul secţiei de la Vălenii de Munte poate fi vizitată zilnic între orele 9.00 şi 17.00, preţul unui tur prin muzeu costând trei lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii.

Fiecare cameră a muzeului reconstituie o mică parte din ambientul natural al văii, vizitatorii având ocazia de a primi mai multe informaţii legate de fiecare exponat din colecţia etalată, de la muzeografii instituţiei.

Ultima zi de activităţi
Muzeul Naturii Văii Teleajenului, care redă o parte din mediul natural al albiei Râului Teleajen, a fost gata la timp pentru a fi inaugurat cu ocazia Simpozionului Internaţional „Natura şi Omul”, organizat anual de muzeografii ploieşteni. Ediţia din acest an a simpozionului a  început săptămâna trecută se încheie astăzi, cu o vizită a invitaţilor la Slănic şi organizarea unei sesiuni de comunicări pe tema „Universul Salin”.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost prezentate şi rezultatele proiectul European “Mai informaţi, mai conştienţi, mai responsbaili pentru râuri curate în judeţul Prahova”, care este în derulare în acest moment şi prin intermediul căruia elevii unor instituţii de învăţământ prahove efectuează acţiuni de ecologizare pe albiile unor râuri din judeţ. 

Simpozionul „Natura şi Omul” este organizat de către Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, în colaborare cu Institutul de Antropologie „Francisc Rainer” al Academiei Române, Fundaţia Salinară „Carol Crăciun” Slănic şi Fundaţia Oamenilor de Ştiinţă Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite