Ploieşti: Prahova, rampă de lansare în lumea golfului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Prahova, rampă de lansare în lumea golfului
Ploieşti: Prahova, rampă de lansare în lumea golfului

Un instructor australian de origine română a ţinut lecţii la Breaza. Sub titulatura Carlsberg Golf Academy, în iarbă s-au adunat şi vedete autohtone.

La clubul de golf  „Lac de verde“ din Breaza a avut loc cea de-a doua ediţie a Carlsberg Golf Academy, manifestare în cadrul căreia aproximativ 100 de tineri din România au deprins tainele acestui sport de la profesionişti. Maestrul a fost unul dintre cei mai renumiţi instructori de golf, este vorba despre Demi Papillon, instructor de origine română, lector universitar la Universitatea Queensland şi câştigător al Turneului de Golf Airlines din Australia.

„Am avut cursanţi care au luat câte cinci-şase lecţii. Toţi au stofă de jucători de golf. În Australia spunem că dacă ai doi ochi, două urechi, două mâini, două picioare şi-o coloană vertebrală, poţi juca golf, şi toţi promit, pentru că au tot ce le este necesar“, a declarat Demi Papillon.

Printre cei care au urmat încă de anul trecut aceste cursuri s-a numărat şi vedeta de televiziune Mihai Morar. „Eu cred că e un sport care ar fi salvat-o pe Monica Iacob-Ridzi în postul ei de ministru al Tineretului şi Sportului, pentru că exerciţiul bugetar cu golful sunt asemănătoare. Important este să ştii să astupi găurile. Copilărind la ţară, sportul meu preferat nu este golful. Se joacă tot pe un astfel de relief, se numeşte piua, este cu o bâtă cu care aveam grijă de vaci, este asemănător cu golful. Golful este un sport de elită, de bancheri, de făcut bussiness, mai mult“, a declarat Morar.

Atenţie acordată juniorilor
Tocmai această concepţie vrea să o schimbe în România oaspetele din Australia. „O să mă implic foarte mult în golful juniorilor. Golful nu este un sport pentru elite, este accesibil publicului larg din România. Este un lucru pe care l-am descoprit când am venit în România. Sunt nişte oameni de afaceri care l-au ţinut numai pentru ei şi l-au făcut elitist, dar eu vreau să le scot din cap acest lucru pentru că avem nevoie de copii. Eu am să lucrez împotriva acestei concepţii, fundaţia mea de golf o să ajute juniorii din clase sociale mai sărace. La noi în golf nu există elitismul de unde vin eu“, a explicat Demi Papillon.

Ieri, la finalul celei de-a doua ediţii a Carlsberg Academy Golf, printre cei care şi-au încercat măiestria cu crosa au fost muzicianul Damian Drăghici şi Andreea Antonescu. „Sinceră să fiu, am văzut în foarte multe filme jucându-se golf. Mi se pare un sport foarte elegant şi e foarte interesant. Am nimerit câteva mingi, am băgat şi în găuri, ceea ce pentru mine este o chestie foarte tare. Dar, sunt convinsă că este vorba despre norocul începătorului, ca să nu mă exprim într-un alt fel“, a declarat cântăreaţa.   

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite