Prahova, codaşă în topul judeţelor din România unde este cel mai bine de trăit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent de aspectele care intervin în decizia de a ne stabili într-o regiune sau alta a României, există, cu siguranţă, locuri în care mulţi dintre am vrea să trăim. Econtext a publicat un top al judeţelor unde românii preferă să locuiască.

Pe primul loc în topul judeţelor după extinderea suprafeţei intravilane este Ilfov, a cărui  suprafaţa intravilană a crescut de aproape 45 de ori (4375% in procente) din 1993 şi până anul trecut, informează econtext.ro. Fapt explicabil ţinând cont de apropierea de Capitală.

Pe locul doi la creşterea suprafetei intravilane se plasează judeşul Maramureş. Tot mai multe persoane au ales să se stabilească aici, astfel încât zona intravilanp a judeţului s-a mărit de cinci ori, de la 5.140 de hectare în anul 1993, până la 25.659 de hectare în 2010. De altfel, Maramureş are şi cea mai mai mare suprafaţă intravilană din toate judeţele României.

La polul opus se află judeţul Galati, care a crescut aproape nesemnificativ, deşi acesta este cel mai sigur judeţ din România, dupa volumul infracţiunilor. Prahova ocupă locul 40.

VEDEŢI AICI TOPUL COMPLET AL CELOR MAI ATRACTIVE JUDEŢE DIN ROMÂNIA

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite