Ploieşti: Şomaj în creştere în judeţul Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Şomaj în creştere în judeţul Prahova
Ploieşti: Şomaj în creştere în judeţul Prahova

Numărul şomerilor a crescut în ultima lună cu peste 1.000 de persoane, iar în prezent există 25.848 de şomeri.

Prahova este unul dintre judeţele cele mai afectate de criza economică.  Acest lucru este demonstrat de numărul de şomeri aflaţi în bazele de date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, care este în creştere de la o lună la alta.

Astfel, la sfârşitul lunii octombrie, erau înregistraţi 25.848 de şomeri, dintre care 19.056 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj. Faţă de luna septembrie, numărul persoanelor care au rămas fără un loc de muncă a crescut cu 1.024. Acest lucru a făcut ca rata şomajului să crească, într-o singură lună, de la 7,9 % la 8,2 %, fiind printre cele mai ridicate la nivel naţional. 

Însă, numărul şomerilor va continua să crească şi în ultimele două luni ale acestui an. Potrivit datelor AJOFM Prahova, luna aceasta cinci firme şi-au anunţat intenţia de disponibilizare colectivă a unui număr de 770 de angajaţi, iar în luna decembrie, până în prezent, o altă societate comercială intenţionează trecerea în şomaj a 600 de persoane.

Locuri de muncă în sectorul alimentar
În vederea reducerii numărului de şomeri, reprezentanţii AJOFM împreună cu cei ai unui hypermarket care se va deschide în oraş va organiza o acţiune de selecţie a forţei de muncă. Evenimentul va avea loc luni, 9 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, situată pe Bulevardul Republicii nr. 65, începând cu ora 10.00.

Oferta de locuri de muncă se structurează în următoarele meserii: agent monitorizare preţuri (6), brutar (4), cofetar (1), patiser (2), măcelar (4), casier (40), economist (1), contabil (1), funcţionar informaţii (3), logistician (1), lucrător comercial (100), operator calculator (8), şef/adjunct şef case (5), şef/adjunct şef raion (20), şef/adjunct şef recepţie marfă (5).

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite