Ploieşti: Şefii din Prahova nu vor să stea acasă în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Şefii din Prahova nu vor să stea acasă în decembrie
Ploieşti: Şefii din Prahova nu vor să stea acasă în decembrie

Şefii direcţiilor deconcentrate sunt nemulţumiţi de decizia Guvernului de a-i trimite forţat în concediu fără plată pe bugetari în cursul lunii decembrie.

Convocaţi în cadrul Colegiului Prefectural, majoritatea directorilor au precizat că activitatea instituţiilor pe care le conduc ar fi blocată dacă s-ar lua o asemenea măsură şi au spus că trebuie găsită o altă soluţie de reducere a cheltuielilor.

“Luna decembrie este pentru foarte multe instituţii o lună de foc. În ceea ce ce ne priveşte, în decembrie avem o serie de controale tematice specifice acestei perioade. Cred că ar fi mai bine să facem o reducere a cheltuielilor în lunile octombrie şi noiembrie care să acopere contravaloarea celor 10 zile fără plată”, a declarat Viorel Bogdan , directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare.

Şi Ionuţ Ionescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare este de părere că decembrie este “luna bradului”, iar instituţia nu îşi poate permite să îi ţină pe angajaţi acasă. Prefectul Radu Oprea le-a promis şefilor direcţiilor deconcentrate că propunerile lor vor fi înaintate Guvernului.

Comunicare deficitară
Tot în cadrul întâlnirii de ieri, Radu Oprea s-a arătat nemulţumit de comunicarea dintre instituţii. Acesta  le-a reproşat directorilor că nu l-au informat despre rezultatele controalelor făcute în judeţ şi nu au trimis rapoartele de activitate pe luna precedentă. Şefii au fost avertizaţi că rapoartele de sinteză vor fi unul dintre criteriile pe baza cărora le va fi evaluată activitatea.

Prefectul le-a dat termen directorilor de deconcentrate 10 septembrie, pentru ca aceştia să trimită rapoartele de activitate din luna trecută. De asemenea, prefectul le-a atras atenţia instituţiilor care au responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului să dea amenzi celor certaţi cu legea şi nu doar avertismente. “Insist să îi amendăm pe cei certaţi cu bunul simţ şi nu doar să îi avertizăm. Aceasta a fost şi recomandarea primului-ministru Boc, să facem educaţie prin amenzi”, a mai precizat prefectul.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite