Ploieşti: Patru medici italieni au plombat cariile orfanilor din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul „Măseluţă” i-a vizitat, ieri, pe copiii aflaţi în Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă „Cireşarii”, din Ploieşti.

Patru medici stomatologi italieni, voluntari în cadrul Campaniei „Overland for Smile- Zâmbet de copil”, au acordat micuţilor consultanţii şi tratamente gratuite.

Ajutaţi şi de câţiva stomatologi români, italienii au consultat deja 101 copii internaţi în două centre de plasament din Prahova –la Filipeştii de Târg şi Plopeni, precum şi din cadrul  Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă „Cireşarii” şi de la Complexul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei”.

Totodată aceştia le-au şi explicat micuţilor cum trebuie să-şi păstreze dinţii sănătoşi.

„Este o acţiune deosebită, ne bucurăm că există asemenea oameni şi asemenea iniţiative. Stomatologii i-au consultat pe copii, şi le-au rezolvat problemele dentare, de la mici carii pe care le-au tratat în fază incipientă până la extracţii dentare”, a precizat Mirela Ion, şefa Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă “Cireşarii” din Ploieşti.

Tratament la standarde europene
Cabinetul mobil al Caravanei include 3 unităţi complet echipate cu câte 5 instrumentare cu sistem auto-dezinfectant, echipament laser, ultrasunete, aer condiţionat, totul la cele mai înalte standarde europene.

În plus, spaţiul de tratament a fost gândit în aşa fel încât copiii să se simtă cât mai relaxaţi, prin culori, desene, lumini şi muzică sau proiecţii de filme de animaţie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite