Ploieşti: Curg amenzile pentru medicii din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Curg amenzile pentru medicii din Prahova
Ploieşti: Curg amenzile pentru medicii din Prahova

La Casa de Asigurări de Sănătate Prahova s-a înmulţit numărul reclamaţiilor venite din partea ploieştenilor nemulţumiţi de sistemul sanitar.

Peste 40 de sesizări fac referire la calitatea actului medical, la faptul că oamenii nu şi-au recuperat banii daţi pe medicamente pe perioada internării, ori la modalitatea de prescrierea a unor reţete şi de eliberare a medicamentelor în regim compensat şi gratuit. Motiv pentru care conducerea CAS Prahova a dispus verificări “la sânge” la medicii reclamaţi.

Amendaţi pentru nereguli
În urma controalelor, Corpul de Control al instituţiei a descoperit şi alte nereguli în afară de cele sesizate de pecienţi. Mai mulţi medici de familie din Ploieşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului, precum şi câţiva din policlinici şi spitale au fost amendaţi cu peste 1000 de lei fiecare pentru că au prescris concedii medicale nejustificat, fără respectarea legii, iar alţii pentru că au eliberat prea multe bilete de trimitere la specialişti.

“A ajuns să ne fie frică să mai facem un bine. Nu zic de eliberarea de concedii medicale unor oameni care nu au dreptul, aşa ceva nu se poate, însă sunt unii bătrâni care chiar necesită mai multe controale de specialitate şi vor bilete de trimitere, spun ei, ca nu fie nevoiţi să plătească bani la privaţi. Cred că de sus sunt probleme în sistem”, a spus Maria Alexandru, medic de familie.

“E dureros să vezi că doctorul care ar trebuit să te facă bine nu poate face asta pentru că are mâinile legate. Eu mă înţeleg foarte bine cu medicul meu de familie, este un om corect şi îşi dă tot interesul să ne ajute să ne facem bine”, a spus Anda Mihălcescu, o ploieşteancă în vârstă de 49 de ani.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite