Praful şi gazele de eşapament, principalii poluatori ai Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştiul nu se încadrează în topul celor mai poluate oraşe ale României în 2010 şi 2011, este concluzia reprezentanţilor Ministerului Mediului şi Pădurilor transmisă, astăzi, Prefecturii Prahova, în cadrul unei videoconferinţe.

Şi asta deşi în ultimele luni sute de persoane au reclamat faptul că în municipiu se simte un miros înţepător de la poluarea cu benzen care provine de la una dintre rafinăriile din  Ploieşti, de altfel amendată cu zeci de mii de lei pentru acest lucru. 

Totuşi, autorităţile judeţene trag un semnal de alarmă referitor la poluarea cu gaze de eşapament provenite de la maşinile aflate în trafic şi de praful existent pe străzi, staţiile de monitorizare a calităţii aerului  înregistrând valori peste limitele maxime admise. „După cum au spus reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor, probleme la capitolul poluare au fost în perioada 2008-2009. Trebuie să spălăm mai des străzile din Ploieşti, ca să nu respirăm un aer plin de praf. Vom amenaja şi mai multe zone verzi", a declarat Adrian Dobre, prefectul de Prahova.

Organizatorii videoconferinţei au stabilit o serie de măsuri pe care prefecturile din ţară trebuie să le pună în aplicare pentru combaterea poluării. Astfel, se doreşte realizarea de perdele umede de protecţie pentru şantiere, redirijarea maşinilor pentru a nu intra în zonele centrale, precum şi plantări masive.

Totodată, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor, a spus că o directivă a Uniunii Europene prevede că, până în anul 2030, numărul maşinilor alimentate cu benzină şi motorină trebuie să scadă la jumătate, iar autoturismele hibrid şi electrice să le ia locul în trafic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite