Povestea tânărului care a jefuit banca din Ploieşti. Avea datorii mari la jocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Ilie, tânărul de 22 de ani din Ploieşti, care a jefuit o filială Piraeus Bank, era dator mai multor persoane şi la pariuri. Din cauza lipsei banilor, luase în calcul şi varianta sinuciderii, iar plănuirea jafului a început-o în urmă cu 10 zile. Asupra băncii pe care urma să o atace s-a decis chiar pe 14 februarie.

Tânăr, şomer, cu zece clase şi fără prea multe perspective de a se angaja în curând, Andrei Ilie a gândit că cea mai uşoară soluţie de a face rost de bani este un jaf la o bancă. „A lucrat o vreme la o firmă de pază din Ploieşti, dar a fost concediat pentru că lipsise nemotivat câteva zile. De un an de zile nu mai avea de lucru şi a strâns datorii mari atât la pariuri cât şi la persoane fizice", ne-a spus Nicolae Băbeanu, avocatul din oficiu al tânărului.

Nici faptul că provine dintr-o familie bine închegată nu l-a ajutat prea mult să treacă peste dificultăţile financiare. „Eu îl consider un caz social, nu mai avea bani şi s-a gândit, în mintea lui, că jaful este ultima soluţie. Luase în calcul şi varianta sinuciderii", ne-a mai spus avocatul acestuia.

image

Nicolae Băbeanu

Mama a aflat de jaf de la instanţă

În urmă cu zece zile i-a încolţit ideea să atace o bancă. Nu s-a gândit la una anume, s-a hotărât la atacul filialei Piraeus Bank din zona Nord chiar în ziua respectivă, pe 14 februarie. S-a inspirat din filmele cu mafioţi şi s-a înarmat cu un pistol, cagulă şi mănuşi roz, a ameninţat casiera cu moartea şi i-a cerut banii din casă. Întreg jaful a fost înregistrat de camerele de supraveghere din bancă. A dispărut cu aproximativ 14.000 de lei, a luat un taxi, dar, peste numai 10 minute, era capturat în centrul Ploieştiului de poliţişti.

Potrivit poliţiştilor, chiar dacă banca nu asigurase pază umană la agenţie şi nici un geam securizat la casierie, prevederile legale au fost respectate. „Aveau camere de supraveghere şi buton de panică", ne-a spus Daniel Radu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova.

Ieri după-amiază, Andrei Ilie a primit mandat de arestare pentru 29 de zile şi riscă să stea după gratii între 7 şi 15 ani. Nu a comentat nimic despre jaf. La sugestia avocatului, a renunţat să facă recurs la decizia de arestare.

image

Familia lui a aflat despre ispravă abia marţi după-amiază, când personalul Judecătoriei Ploieşti a sunat-o pe mama băiatului, o femeie simplă, care a venit într-un suflet la instanţă.

image

Mama lui Andrei Ilie

Speriată şi foarte tulburată, aceasta nu a vrut să facă comentarii, doar a spus că nu se aştepta la un astfel de gest din partea băiatului. Femeia a plecat în lacrimi de la Judecătoria Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite