Povestea adolescentului din Ploiești care a murit înecat la aniversarea unui prieten. Avea 10 pe linie la şcoală FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Costache a murit înecat în bazinul complexului Ana Maria Pop, unde se afla la aniversarea unui prieten. Copiii i-au sesizat dispariția abia în momentul în care a venit tortul sărbătoritului. L-au găsit plutind, fără viață. Medicii sosiți la fața locului au încercat minute bune să-l readucă la viață, însă fără niciun rezultat.

Profesorii și colegii lui Alexandru de la Școala „Mihai Eminescu", din cartierul ploieştean Bariera București, au rămas şocați la aflarea veştii. Copilul era orfan de tată și era un elev de nota 10 pe linie, olimpic la mai multe discipline. Terminase și clasa aVI-a cu o diplomă de excelență care se oferă la unitatea unde învăța Alexandru doar elevilor care au rezultate deosebite la învățătură.

image

ALEXANDRU COSTACHE A FOST UN ELEV DE NOTA 10

„ El nu știa decât să fie primul și lupta pentru această poziție. Era foarte liniștit, foarte respectuos. Noi, ca profesori, știm cât de mult contează asta în condițiile în care generațiile de copii din ziua de azi sunt cum sunt. Provenea dintr-o familie cu o situație materială obișnuită, dar avea o educație deosebită. Știu că mai are o soră mai mare care a studiat cu bursă în Anglia și că au fost crescuți doar de mamă", ne-a declarat cu lacrimi în ochi Claudia Mușat, profesor de matematică și dirigintele lui Alexandru.

Numai cuvinte de laudă la adresa băiatului am auzit și de la cea care i-a fost  dascăl în clasele primare, Ana Nicolae. „A fost un copil care ți se lipea de suflet. Eu nu am copii, dar l-aș fi vrut ca fiu, atât de drag și apropiat mi-a fost. Învăța foarte bine și avea un respect deosebit și pentru adulți, dar și pentru colegii lui", ne-a mărturisit Ana Nicolae.

Pentru Andrei Berza (13 ani) pierderea este multiplă. Cu glasul sugrumat de lacrimi, ne-a mărturisit că a rămas fără un vecin și coleg apropiat, dar mai ales fără cel mai bun prieten. Nu-și explică modul în care s-a putut produce evenimentul, în condițiile în care Alexandru știa să înoate.

Anchetă și amenzi la piscină

În urma tragediei de duminică seara, oamenii legii au deschis o anchetă la complexul Ana Maria Pop. Pe fir au intrat și reprezentanții Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului care s-au autosesizat asupra faptului că în timpul petrecerii la piscină nu se afla niciun supraveghetor, așa cum prevede regulamentul. Pentru acest fapt, conducerea complexului riscă o amendă cuprinsă între 3.000 și 30.000 de lei.

Înmormântarea va avea loc, mâine, la Cimitirul Eternitatea, din cartierul Bariea București.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite