Portugalia a trimis la Ploieşti cel mai bun desert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsă după o reţetă veche de 170 de ani, tarta delicioasă Pastel de Nata este clasată de publicaţia britanică „The Guardian" pe locul 15 în topul celor mai gustoase deserturi din lume.  

Pe vremuri de criză, ploieştenii sunt invitaţi să-şi îndulcească amarul gustând din cea mai faimoasă tartă portugheză, cu cremă de ou, şi aromată cu scorţişoară, denumită „Pastel de Nata", care poate fi găsită, începând de astăzi, şi în zona magazinului Omnia, din centrul municipiului.

Materia primă pentru delicatesele portugheze este adusă din toată Europa, însă ingredientele principale vin direct din Portugalia, a cărei Capitală a preluat statutul de regat al mirodeniilor, iar astăzi se bucură şi de statutul de Capitală a deserturilor.

"Am adus cu mine tradiţia lusitană pentru ca şi românii să se bucure de acestea delicioase produse de patiserie. Pe toate le producem în Prahova, la o mică fabrică din Pucheni", a declarat Luis Peixoto, cel care vrea să-i îndulcească pe ploieşteni.

200 de deserturi portugheze

Se spune că sunt peste 200 de feluri de deserturi portugheze, iar pasiunea locuitorilor pentru dulciurile din ţara lui Vasco da Gama s-a născut după ocupaţia maură din secolul XV, când prima trestie de zahăr a fost plantată pe pământurile Portugaliei. Prin secolele XVII-XVIII, mănăstirile au devenit celebre case de patiserie, şi, chiar şi în prezent, acolo se găsesc cele mai bune reţete, dintre care, cele mai apreciate sunt tartele sau plăcintele umplute cu cremă fină de ou.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite