Ploieşti: Ornella Zecheru a trecut de la infanterie la Evidenţa Populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a dorit să fie stewardesă, a făcut şcoala militară, a urmat cursuri universitare de drept şi a ajuns şefă la Evidenţa Persoanelor.

Gândul unei cariere în uniformă a prins contur în mintea Ornellei Zecheru în adolescenţa sa, când îşi dorea să fac ceva deosebit, ceva ce credea că nu foarte multe femei puteau face. Aşa a ajuns, după liceu, la Şcoala de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

„Am absolvit arma infanterie, o specialitate la care foarte puţine femei puteau să facă faţă. Pentru mine a fost o provocare viaţa de armată, m-a maturizat m-a învăţat să fiu foarte ordonată, să fiu serioasă, să aşez lucrurile pe adevăratele valori, chiar dacă sistemul de la vreme aceea era foarte riguros şi se impuneau anumite cerinţe şi privaţiuni. Această provocare mi-a dat foarte multe lecţii de viaţă”, mărturiseşte Ornella Zecheru.

După absolvire, a fost instructor în centrul universitar de la Ploieşti, unde desfăşura activitatea de pregătire militară a studentelor. „Din nou o provocare pentru mine, pentru că eram pusă în faţa unei categorii sociale pregătite. În fiecare dimineaţă trebuia să vin în faţa lor cu lucruri care să le intereseze, să nu fiu monotonă şi în fiecare seară mă pregăteam pentru a doua zi. Era o activitate didactică într-un domeniu special”, spune Ornella Zecheru.

Transfer la Ministerul de Interne
În 1997, a cerut transferul de la Ministerul Apărării Naţionale la Ministerul de Interne şi timp de patru ani şi-a desfăşurat activitatea la Biroul de Evidenţa Populaţiei din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, unde avea ca atribuţii principale domeniul de stare civilă. Apoi a devenit şeful acestui birou. În prezent este ofiţer detaşat în structura Consiliului Judeţean Prahova şi îndeplineşte funcţia de director al Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanelor Prahova.

„Avem experienţa acumulată de a comunica şi evidenţa persoanelor înseamnă să comunici, eşti interfaţa între instituţie şi cetăţean.  Oamenii nu se conduc prin constrângeri, ci se conduc prin modelul personal, prin dorinţa de a depăşi orice problemă în echipă, şi lucrul cu oamenii este o muncă de fineţe, o muncă minuţioasă, care implică foarte mult ca manager să fii serios, să fii onest, să ai spirit autocritic, să fii stăpân pe tine, optimist şi în acelaşi timp tolerant”, spune Ornella Zecheru.

Făcând faţă cu brio provocărilor pe care şi le-a asumat, a simţit deseori gustul succesului profesional. Cu toate acestea, însă, ştie că bucuriile şi satisfacţiile cele mai mari vin din familie. „Mi-am găsit jumătatea tot într-un domeniu special, sunt căsătorită cu un poliţist de marcă, un tip la fel de serios şi de sârguincios ca şi mine, care la fel ca mine iubeşte adevărul şi frumosul. Avem o fetiţă, Silvana, care anul acesta împlineşte 18 ani. Familia nostră este o familie adevărată”, mărturiseşte, cu emoţie, Ornella Zecheru.

Întrebări şi răspunsuri
Ce le spuneţi tinerelor care doresc să-şi făurească o carieră?
Orice femeie ar trebui să-şi dorească acest lucru. Le spun celor aflate la început de drum să pună pasiune în ceea ce fac, să muncească mult şi pot să reuşească mai bine ca un bărbat chiar şi într-o carieră militară. Să nu se teamă de provocări, chiar dacă trebuie să renunţe la unele plăceri. Aşa pot reuşi.

Ce le transmiteţi cetăţenilor?
Vreau să le amintesc prahovenilor că actul de identitate este în egală măsură important atât pentru dumnealor cât şi pentru instituţiile statului. Aceştia intră în raporturi juridice cu actul de identitate, să nu uităm că acesta este şi document de călătorie în statele uniunii europene. De aceea grija pentru actul de identitate trebuie să fie mare.

Ce-i place
Îmi plac foarte mult florile, îmi place să le îngrijesc, îmi place să fac sport, am şi practicat înotul de performanţă. Îmi place să comunic, să am prieteni adevăraţi, îmi plac foarte mult marea şi soarele, dar şi iarna, cu albul zăpezii care inspiră puritate.

Ce nu-i place
Nu-mi plac oamenii laşi, egoişti, aroganţi, nu-mi place gălăgia şi nu-mi place să stau mai mult timp într-un loc singură. De exemplu nu mi-ar plăcea să trăiesc singură pe o insulă.

Profil
NĂSCUTĂ
20 iulie 1967, Ploieşti

STUDII
Facultatea de Drept Bucureşti, master în Administraţie publică europeană

EXPERIENŢĂ
De 12 ani lucrează în sectorul de evidenţă a persoanelor

FAMILIE
Căsătorită, un copil

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite