Poliţiştii prahoveni au ajutat la prinderea unui urmărit internaţional din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 52 de ani, din S.U.A., căutat la nivel internaţional pentru comiterea infractiunilor de deţinere ilegală de arme, deţinere de dispozitive neautorizate şi deţinere de documente de identitate ilegale, a fost prins de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.G.P.R., împreună cu cei din cadrul I.P.J. Prahova.

Poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri - Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova au desfăşurat o acţiune comună, pentru depistarea unui urmărit internaţional. Astfel, în cursul zilei de 2 septembrie, a fost prins, pe raza comunei Merei, judeţul Buzău, cetăţeanul american K.L., de 52 de ani.

În fapt, la data de 17 aprilie 2001, urmăritul a fost arestat în Oxford - Mississippi, pentru infracţiunea de fraudă cu carduri de credit, iar la 18 iulie 2001 a fost condamnat la 5 ani închisoare în regim de eliberare condiţionată.

În anul 2005, K.L. a încălcat regimul de eliberare condiţionată, prin obţinerea unor documente de identitate şi carduri de credit false folosindu-se de identitatea fratelui său, care era decedat.

În prezent, cetăţeanul american este învinuit pentru posesie de arme, posesie de dispozitive neautorizate de acces şi posesie de documente de identitate eliberate de autorităţile S.U.A., Pentru comiterea acestor infracţiuni, riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.

Procurorul delegat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a derulat procedurile legale în vederea extrădării şi prezentării în faţa completului de judecată al Curţii de Apel Ploieşti, instanţă care a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioada de 29 de zile, în vederea extrădării în favoarea autorităţilor americane.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite