Poliţiştii prahoveani îi pândesc pe hoţii de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Poliştii prahoveni caută să-i identifice pe cei care se ocupă de tăieri ilegale şi sustrageri  de arbori.

Suprafaţa totală a fondului forestier a judeţului Prahova este de 142.000 de hectare, din care Direcţia Silvică administrează peste 120.000 de hectare. În judeţ există nouă ocoale silvice: Ploieşti, Câmpina, Azuga, Doftana (Băicoi), Măneciu, Sinaia, Slănic, Vălenii de Munte, Verbila ( Iordăcheanu ), în subordinea cărora se află un număr total de 34 de districte şi 200 de cantoane.

Activitatea poliţiştilor pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice s-a desfăşurat în colaborare cu Direcţia Silvică Prahova, I.T.R.S.V. Ploieşti şi Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate în primele 9 luni ale anului, au fost constatate peste 50 infracţiuni silvice şi au fost aplicate 600 sancţiuni contravenţionale în valoare aproximativă de 400.000 lei. În urma controalelor a fost confiscaţi aproape 200 m3 material lemnos (lemn de lucru, cherestea, lemn de foc), în valoare de 40.000 lei. Totodată au fost confiscate bunuri şi unelte folosite la activităţile ilicite (topoare, fierăstraie mecanice, securi) .

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite