Poliţiştii din Ploiești au împuşcat un bărbat care încerca să fure dintr-un tren de marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii cercetează locul unde a avut loc incidentul (foto Alex Policală)
Poliţiştii cercetează locul unde a avut loc incidentul (foto Alex Policală)

Un ploieştean, care încerca să fure fier vechi dintr-un tren, a fost împuşcat, ieri, de către poliţiştii de la Transporturi Feroviare, în Gara Triaj din Ploieşti.

Un tânăr de 19 de ani, însoţit de alţi trei indivizi, prieteni de-ai săi, a fost surprins de reprezentanţii legii în miezul zilei în timp ce încerca să încetinească un tren de marfă din care intenţiona să fure fier vechi. Un echipaj format din patru poliţişti de la Serviciul Transporturi i-a văzut pe cei patru bărbaţi şi i-a somat să se oprească. În momentul acela, suspecţii au început să arunce cu pietre desprinse din terasament către agenţi, rănindu-l uşor pe unul dintre aceştia. Poliţiştii au folosit armamentul pentru a-i prinde pe hoţi, şi l-au rănit pe unul dintre ei.

Ţigăneală la uşa Poliţiei

La sediul Poliţiei Transporturi de lângă Gara de Sud din Ploieşti, mai multe persoane de etnie romă, rudele suspecţilor veniseră să protesteze faţă de abuzurile poliţiştilor strigând în gura mare. Un grup de femei, au intrat chiar în sediu pentru a se certa cu poliţiştii, dar au fost repede scoase de către agenţi. „Băieţii ăştia nu furau din trenuri ci luau reziduuri petroliere dintr-un puţ vechi nefolosit. Au tăbărât pe ei şi i-au trântit pe jos. Să-i prindă dacă au furat, dar să nu-i împuşte", se plângea Florica Mihai, bunica unuia dintre suspecţi, în vârstă de 52 de ani.

Consecinţele

Andrei Voicu, suspectul rănit în vârstă de 19 ani, a fost rănit uşor în piciorul drept şi se află internat sub pază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Cel de-al doilea suspect prins, Mihai Titi în vârstă de 26 de ani, este reţinut la sediul Poliţiei Transporturi. Cei doi vor fi cercetaţi penal, în prima fază pentru furt calificat, urmând să li se deschidă şi un alt dosar pentru infracţiunea de ultraj. Pentru furt, cei doi riscă o pedeapsă cuprinsă între trei şi 15 ani, iar pentru ultraj, între doi şi şase ani. Conform poliţiştilor numărul ceilorlalţi complici ar fi mai mare, deoarece aceştia acţionează de obicei în grupuri mai mari de câte şapte-opt persoane. Furturile de fier vechi în zona căii ferate sunt frecvente, iar suspecţii provin de obicei din cartierul ploieştean Mimiu, situat lângă magistrala de cale ferată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite