Polițiștii au primit jumătate din banii pentru norma de echipament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul Ploiești
Foto Adevărul Ploiești

Poliţiştii au primit, în sfârşit, jumătate din banii pe echipament pentru anul 2011, la mai mult de un după ce şi-au înnoit uniformele, din propriul buzunar. Prima tranşă a însemnat suma de 800 de lei pentru fiecare agent.

Deşi sumele sunt incomplete şi decontate cu întârziere, banii sunt bineveniţi.

„Este rezultatul unui efort mai vechi, al sindicatului nostru. Am reuşit, până la urmă, să  obţinem aceşti bani pentru norma de echipament, care ni se cuveneau în mod legal, chiar dacă este doar prima tranşă. Am primit toate asigurările că, după desfăşurarea referendumului, va fi achitat în august şi restul sumei, care se ridică tot la 800 de lei. Noi mai avem şi un alt litigiu în instanţă cu Ministerul, legat de neplata celui de-al treisprezecelea salariu pentru anul 2010. În acest caz, am pierdut la prima instanţă şi am făcut recurs", a declarat Florian Ioniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual filiala Prahova pentru cotidianul Telegrama.

Decizia vine la o lună după ce conducerea MAI le-a promis sindicaliştilor din Poliţie că o mare parte din restanţele băneşti către angajaţi va fi achitată. Mai rămân de întregit salariile care au fost tăiate, ca la oricare bugetar, cu 25%.

După ce au primit cu 8% mai mult la leafă, poliţiştii mai aşteaptă cei 17% din salariul tăiat în 2010, bani pe care nu ştiu când îi vor vedea, mai scrie sursa citată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite