Ploieşti: Poliţiştii arestaţi marţi au fost suspendaţi din activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului avertizează că va sesiza ofiţerii anticorupţie la cel mai mic semnal negativ.

Arestarea, marţi după-amiază, a agenţilor Liviu D. şi Dumitru B., din cadrul Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban (BSCMU) al Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Prahova, pentru implicarea lor în infracţiuni de fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului şi luare de mită a atras o reacţie dură din partea conducerii IPJ Prahova.

 „Luând la cunoştinţă de acţiunea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, ne manifestăm indignarea faţă de gestul reprobabil al acestor poliţişti şi ne desolidarizăm de astfel de practici în activitatea lucrătorilor de poliţie” se arată într-un comunicat remis de IPJ Prahova.

Pe bară
Cei doi agenţi au fost suspendaţi din activitate, conform prevederilor legale, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive împotriva acestora. Liviu D. Şi Dumitru B. nu au avut, până la arestarea lor preventivă, probleme disciplinare, lucrând în SPR Prahova de 16, respectiv 2 ani.

Conducerea IPJ Prahova a avertizat subordonaţii că dacă vor exista semnale şi despre alţi lucrători de poliţie că se îndeletnicesc cu astfel de practici, împreună cu organele abilitate se vor face verificările necesare în vederea dispunerii măsurilor care să asigure curăţenia morală în rândul efectivelor. În ceea ce priveşte activitatea (BSCMU), după ieşirea din dispozitiv a două persoane, şeful SPR Prahova, comisarul Costin Tătuc, a declarat că nu vor fi afectate activităţile zilnice.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite