Ploieşti: Poliţiştii comunitari, certaţi pentru primele pe care le-au luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit declaraţiilor şefei Poliţiei Comunitare, valoarea celei mai mari prime în cazul subordonaţilor săi este de 400 de lei

Carmen Gheorghe, aflată la conducerea Poliţiei Comunitare de mai mulţi ani, spune că totul s-a derulat în mod legal, situaţie valabilă şi în cazul celor 271 de subordonaţi ai săi care au încasat de multe ori prime de merit a căror valoare este cuprinsă între 100 şi 400 de lei.

Pe acest aspect la Poliţia Comunitară a avut loc un audit intern, finalizat la sfârşitul lunii august, în urma căruia primele au fost sistate. “Este ceva ciudat la mijloc. Auditul a venit cu rezultatele în august. Eu pot spune doar că este normal, ca în baza performanţelor profesionale să încasez primă atât eu cât şi colegii mei, din când în când. În cazul meu, mai tot timpul stau peste program şi mă ocup de mai multe treburi şi nu am zile libere.

Cred că se urmăreşte ceva, dar prefer să nu comentez”, a declarat Carmen Gheorghe, şefa comunitarilor. “Lucrăm cu pericolul. Suntem disponibili zi şi noapte pentru aplanarea unor conflicte, am avut şi oameni răniţi în urma unor intervenţii. Distribuim pachete sociale deşi acţiunea asta nu face parte din atribuţiile noastre”, a mai spus aceasta.

Poliţiştii ţin cu şefa lor
Vestea că le-au fost sistate primele i-a derajat pe mulţi dintre poliţiştii comunitari. Unul dintre ei, sub protecţia anonimatului, spunând că îi este frică să nu fie dat afară “de către cei de la Primărie”, susţine că în ultima perioadă tot angajaţii lucrează în tensiune şi cu teama că ar putea rămâne fără loc de muncă din cauza primelor încasate în mod legal şi corect. “Este injust şi dureros.

Am salariu de cel mult 1100 de lei lunar şi am primit şi eu din când în cand o primă de până la 140 de lei, pe bună dreptate.  Avem statut de functionari publici. Cei de la Ordine Publică patrulează pe străzi, sunt atacaţi de tot felul de nebuni, suntem chemaţi la tot felul de acţiuni, ba chiar în ajutorul Poliţiei. E vorba de viaţa noastră, de riscuri, de ce nu am merita şi noi nişte prime?”, se întreabă tânărul poliţişt comunitar arătând ultimul fluturaş de salariu pe care este trecută şi valoarea ultimei prime încasate. 


Referitor la situaţia primelor încasate de şefa Poliţiei Comunitare şi de către subordonaţii săi, primarul Andrei Volosevici vrea să o trimită pe Carmen Gheorghe în faţa Comisiei de Disciplină, pentru a da explicaţii cu privire la valoarea sumelor încasate în plus la salariu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite