Poliția Călare din Ploiești va fi desființată. Costurile sunt prea mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei dintre caii poliţiştilor locali erau pur sânge englezesc. Foto arhivă Adevărul Ploiești
Trei dintre caii poliţiştilor locali erau pur sânge englezesc. Foto arhivă Adevărul Ploiești

Întreținerea celor șase cai din gruparea ecvestră a Poliției Locale Ploiești costă aproximativ 100.000 de lei anual, astfel că noua conducere a instituției a luat decizia de a renunța la patrulele călare.

Ulysse, Elyk, Sylvester şi  Solvent, patru cai de rasă pur sânge englezesc, Gingis Han, din rasa gidran și Speedy, un cal de sport românesc nu vor mai fi văzuți pe străzile din Ploiești, și nici la mitinguri sau parade.

Frumoşi, puternici, rapizi şi bine dresaţi, caii erau folosiți şi pentru menţinerea ordinii publice la activităţile sportive ori în cartierele rău famate ale orașului, acolo unde nu se poate intra cu maşinile pentru intervenţii. Tot ei deveniseră specialişti în prinderea hoţilor de produse petroliere.

Cristinel Toader este noul director de la Poliția Locală Ploiești

După șapte ani de activitate, cei 100.000 de lei cheltuiți anual cu întreținerea celor șase cai din dotarea Poliției Locale împovărează instituția, iar noua conducere a luat decizia de a cheltui banii în alte scopuri, mai eficiente.

Caii vor fi restituiți proprietarului, o firmă din București, iar banii astfel economisiți cu întreținerea lor, vor fi îndreptați către cumpărarea unor autoturisme și echipamente care să vină în dotarea Poliției Locale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite