Ploieşti: Sensurile giratorii de pe Centura de Vest a Ploieştiului ar putea fi redesenate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Sensurile giratorii de pe Centura de Vest a Ploieştiului ar putea fi redesenate
Ploieşti: Sensurile giratorii de pe Centura de Vest a Ploieştiului ar putea fi redesenate

La Bărcăneşti se lasă cu exproprieri, dacă situaţia o impune.

Planificate să se încheie în această toamnă, lucrările de reabilitare a Centurii de Vest a Ploieştiului ar putea suferi unele modificări faţă de planul actual de execuţie, după ce ministrul Radu Berceanu s-a arătat nemulţumit de dimensiunile sensurilor giratorii de pe acest segment din DN1. Încă de la cel în curs de amenajare la Bărcăneşti sunt probleme.

„Cred că va trebui să ne mai uităm puţin pe proiecte, începând cu sensul giratoriu de la intrarea în Ploieşti, unde se bifurcă. Mi se pare de un diametru prea redus pentru ce-i acolo, devine un fel de muşuroi în mijlocul şoselei. Trebuie să refacem proiectul la un moment dat, probabil că va fi nevoie să mai expropriem nişte terenuri, dar cred că trebuie să facem, până la urmă, o lucrare bună”, a declarat ministrul.

Cultura sensului giratoriu
Şi peste palnurile celorlalte sensuri giratorii care sunt pe Centura de Vest  se va privi din nou. „Trebuie să vedem la ce diametre şi cum au fost gândite. Noi nu prea am avut cultura sensului giratoriu în România şi cred că trebuie să ne gândim bine la modul în care se realizează aceste lucrări”, a adăugat Radu Berceanu. Acesta a explicat că o regândire a planurilor de execuţie nu presupune suplimentări de fonduri de mare anvergură.

Miza cea mare a Centurii de Vest a Ploieştiului constă în preluarea, împreună cu DN72, a unei părţi din traficul din zona Capitalei. „Vrem ca la toamnă porţiunea asta să fie fluent circulabilă şi, dacă totul va fi aşa cum constructorul a promis, în toată zona circulaţia va fi mult mai bună şi se va descongestiona şi o parte din circulaţia care la ora actuală trece pe la Bucureşti. Sunt mulţi care,  din zona Piteşti, de exemplu, au treabă în Moldova şi circulă pe acolo”, a spus ministrul.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite