Ploieştiul devine capitala dansului clasic şi modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahovenii sunt invitaţi la un adevărat regal de dans în cadrul Festivalului Internaţional de Artă Coregrafică „Eurodans 2011".

Începând de astăzi şi până duminică, Ploieştiul este gazda Festivalului Internaţional de Artă Coregrafică „Eurodans 2011", aflat la cea de-a cincea ediţie.

În decursul timpului, pe  scena festivalului au evoluat peste 450 de elevi şi profesori, din cinci ţări. Evenimentul propune o paletă stilistică diversă: dans clasic, modern, contemporan sau de expresie etno, jazz, street-dance sau music-hall. Vor participa dansatori din Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Grecia şi România. Cele două secţiuni, amatori şi profesionişti, se vor reuni într-o gală a laureaţilor, unde vor fi premiaţi cei mai buni, de la fiecare categorie de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani şi 15-19 ani. Juriul este format din profesionişti în domeniul coregrafic: profesori, coregrafi, balerini.

Sâmbătă, iubitorii de artă coregrafică sunt invitaţi la Teatrul „Toma Caragiu", unde, de la ora 18.00, publicul este invitat spectacolul „Mirandolina", balet după „Hangiţa" de Carlo Goldoni, susţinut de artişti ai Operei Comice pentru Copii din Bucureşti.

Închiderea oficială a Festivalului va avea loc duminică, de la ora 11.00, tot la teatrul ploieştean, când pe scenă vor urca primi solişti ai Operei Române, elevi ai Liceul de coregrafie „Floria Capsalli" din Bucureşti şi ai Liceul de coregrafie din Chişinău. Pentru premierea laureaţilor au fost alocate fonduri în valoare totală de 8.000 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite