Ploieştiul a fost în doliu pentru Mădălina Manole. Funerariile s-au încheiat. Fotogalerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de români i-au adus un ultim omagiu regretatei artiste Mădălina Manole, însoţind cortegiul funerar prin tot Ploieştiul. Oamenii au aşezat pe sicriu braţe de flori, au aprins lumânări în amintirea interpretei de muzică uşoară, şi s-au rugat pentru sufletul ei.

Ploieştenii au îmbrăcat astăzi haine de doliu, iar numele cântăreţei a fost auzit în toate casele din municipiu. Mulţi dintre cei care au văzut pentru ultima dată chipul fetei cu părul de foc la capela Bisericii Sfânta Treime şi la Casa Sindicatelor au plecat grăbiţi spre biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din cimitirul Bolovani, pentru a prinde un loc în faţă, la slujba de înmormântare ţinută de preoţi în curtea lăcaşului de cult.

Pentru a avea loc să o poată plânge în linişte, familia artistei a cerut ca publicul să stea la cel puţin trei metri distanţă de sicriul vedetei. Motiv pentru care, la faţa locului au fost detaşaţi câţiva jandarmi care să asigure ordinea în zonă. Aceştia au montat garduri care să separe perimetrul unde se ţine slujba de mulţimea adunată.

image

Cortegiul funerar a părăsit Casa Sindicatelor  la ora 17.00. Pe trepte, preotul Ioan Baroianu, de la Biserica Sfânta Treime, a rostit o rugăciune de iertare pentru Mădălina Manole. Oamenii l-au ascultat în linişte şi s-au rugat pentru sufletul artistei. Mama sa, însă, aproape că a leşinat, fiind sprjinită din toate părţile de membrii familiei. La final peste 1000 de oameni a spus într-un glas: „Dumnezeu să o ierte".

image

Slujba de înmormântare a început la ora 18.00 şi s-a ţinut în afara Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Oamenii s-au suit pe gardurile de protecţie montate de jandarmi pentru a vedea mai bine unde a fost aşezat coşciugul. Pentru că artista s-a sinucis oamenii nu au avut voie să ţină lumâni aprinse în mână. Doar preotul a putut face acest loucu. Un cor compus din 12 persoane a cântat timp de mai bine de jumătate de oră. Tot timpul slujbei ,părinţii Mădălinei au stat pe scaune lângă sicriu.

image

În jurul orei 18.40 cortegiul a plecat de la biserică, a trecut prin faţa casei familiei artiste şi în final s-a oprit la Cimitirul Bolovani, unde 5000 de oameni au venit să îi spună adio Mădălinei Manole. Mama artistei nu a mai rezistat şi a leşinat lângă sicriu. Soţul artistei s-a pus în genunchi pentru a-şi lua rămas bun.

La ora 19.10, sicriul cu trupul Mădălinei Manole a fost coborât în cavoul familiei, alături de un buchet cu 101 trandafiri albi. Soţul ei avea obiceiul ca după fiecare spectacol să îi dăruiască un asemenea aranjament floral.

image

Nu au lipsit nici incidentele neplăcute. Mai multe cruci au fost rupte de oamenii veniţi să asiste la înmormîntare, iar prin mulţime au circulat în voie şi hoţii de buzunare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite